Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Vučić: Srpska policija nije bila u Banjaluci, ne mešamo se
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

26. 12. 2018. Beograd

Izvor: Fonet

Vučić: Srpska policija nije bila u Banjaluci, ne mešamo se

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je notorna laž da je srpska policija u utorak učestvovala u incidentima u Banjaluci kada je uhapšen Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića.

Ne mešamo se u unutrašnje poslove drugih zemlja, niti entiteta, ne mešamo se u unutrašnje stvari BIH, još manje u stvari Republike Srpske, rekao je Vučić novinarima u Palati Srbije.  

On je ocenio da je reč o bezobrazluku i bezobzirnosti pojedinih političara u našoj zemlji, kojima je jedini smisao da kradu pare.

Pratimo događaje u Banjaluci, želimo da se sve završi u miru, i verujem da takvu svest imaju i nadležne institucije u RS. Sve ostalo bi bilo brutalno mešanje u stvari drugih, rekao je Vučić i poručio da neće biti uvođenja sankcija i gvozdenih zavesa na Drini za srpski narodu u BIH.

Šta da kažete ocu i majci koji su izgubili dete? Ja bih bio pažljiv, samo bih sa njima razgovarao i razgovarao, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da sluša šta ljudi misle i žele i spreman je da na to odgovori, što ne znači da će da se uvek saglasiti sa njima.

Verujem u samostalnost tužilastva, nezavisnost sudstva i profesionalnost u radu državnih organa i najvažnije je da su počinici nesumnjivog krivičnog dela uhavećni, a nadležni organi rade svoj posao, rekao je Vučić, podsećajući da je već rekao da će se istražiti i da li je nalogodavac napada na novinara iz Grocke imao nalogodavca.

Na komentar Janka Veselinovića na Tviteru da bi događaji u Banjaluci trebalo da budu pokazna vežba sa Vučića, on je rekao da tih 20 lidera imaju 13 odsto glasova, a i to ih je častio.

"Vi da srušite nekoga ko ima četiri puta više od vas, nemojte da sanjate. Problem je kada se okružite društvom u kojem mislite isto, jer onda postajete sve agresivniji", rekao je Vučić i naglasio da kada im se i da prostor na televiziji, oni pobegnu sa duela.

Vučić je rekao da Srbija ima važnijih pitanja od "secikesa i lopova" iz bivše vlasti, a to je Kosovo i Metohija i insistranje Prištine na taksama na robu iz Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar