Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Savez za Srbiju: Pretnje gradonačelniku Šapca Zelenoviću i pozivi na linč
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

19. 12. 2018. Beograd

Izvor: Insajder, Beta

Savez za Srbiju: Pretnje gradonačelniku Šapca Zelenoviću i pozivi na linč

Savez za Srbiju saopštio je da su putem društvene mreže Fejsbuk gradonačelniku Šapca Nebojše Zelenovića upućeni pretnje i poziv za linč, zbog kojih je on uputio dopis Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

U saopštenju se navodi da je jedan od članova Fejsbuk grupe "Oslobodimo Šabac", nakon što je Zelenović u Skupštini grada pozvao na okupljanje na sledećim protestima "Stop krvavim košuljama" i fer izbore, naveo adresu na kojoj gradonačelnik Šapca stanuje sa porodicom i pozvao ostale korisnike te društvene mreže da se "okupe ispred zgrade i oteraju ga iz grada". 

"Na istoj Fejsbuk stranici, otvoren poziv na nasilje između ostalih odobrava i odbornik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Šapca Goran Mijailović pozivajući na danonoćnu blokadu stana u kom živi gradonačelnik sa svojom porodicom. Poziv na protest ispred zgrade u kojoj živi gradonačelnik sa porodicom uputio je i aktivista šabačkog Gradskog odbora SNS Mladen Čolić", piše u saopštenju. 

Navodi se da je Zelenović zbog toga što smatra da je ugrožena njegova lična i bezbednost njegove porodice pozvao tužilaštvo da reaguje na otvorene pretnje i poziv na nasilje i linč.

Nema komentara.

Ostavi komentar