Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Srbija i Turska potpisale pismo o namerama o saradnji u oblasti bezbednosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

20. 09. 2018.

Izvor: Beta

Srbija i Turska potpisale pismo o namerama o saradnji u oblasti bezbednosti

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Turske, Nebojša Stefanović i Sulejman Sojlu potpisali su večeras u Beogradu Pismo ministarstava unutrašnjih poslova o namerama u oblasti bezbednosti, koje će, saopštio je MUP, doprineti bržoj i intenzivnijoj razmeni podataka.

Sojlu je kazao da je na sastanku dogovoreno pojačavanje saradnje dva ministarstva u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i krijumčarenja.

"Namera naša dva ministarstva je da učinimo sve što je u našoj moći da intenziviramo saradnju i zajedničkim snagama zatvorimo put svim kriminalnim aktivnostima", rekao je Sojlu.

Stefanović je rekao da je jedan od najznačajnijih zadataka pojačavanje borbe protiv organizovanog kriminala i jačanje saradnje policijskih jedinica koje se time bave.

Dodao je da je Pismo o namerama prvi korak ka uspostavljanju punog sporazuma dva ministarstva o saradnji u oblasti bezbednosti.

"Ako hoćemo da budemo brži od kriminalaca, potrebna nam je bliska i intenzivna saradnja dve zemlje. Važno nam je da svaki kriminalac, svako ko ugrožava bezbednost Srbije i Turske, zna da neće moći da nadje utočište u bilo kojoj od naše dve zemlje", kazao je Stefanović.

Po njegovim rečima, Srbija izuzetno poštuje napore Ankare za obezbedjivanje uslova za smeštaj, zdravstvenu i drugu zaštitu oko četiri miliona migranata na teritoriji Turske.

Nema komentara.

Ostavi komentar