Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

05. 09. 2018.

Izvor: N1, Beta

Drecun: Vučić će na Kosovu ponuditi okvir rešenja

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Kosovu, 8. i 9. septembra, reći kako se odvija dijalog sa Albancima i ponuditi okvir rešenja kosovskog pitanja.

"Ponudiće verovatno okvir rešenja kako ga on vidi i treba da sasluša mišljenje predstavnika srpskog naroda koji će biti tamo, da se otvori jedna diskusija kako bi znao šta dalje treba da radi", rekao je Drecun za RTS.

Po njegovim rečim u Vašingtonu postoji inicijativa za postizanje dogovora Beograda i Prištine, što je veliki preokret koji Srbija mora da iskoristi.

"Ako ovog puta ne shvatimo istorijsku priliku i ne shvatimo značaj postizanja sporazuma sa Albancima, mi ćemo napraviti istorijsku grešku koja će se definitivno odraziti na budućnost celokupnog srpskog naroda i uvesti nas u nova stradanja", kazao je Drecun.

Drecun je povodom pokušaja kosovskih Albanaca da promene tim pregovarača u Briselu ocenio da su Albanci svesni da će u pregovorima Beograda i Prištine ključnu ulogu imati Sjedinjene Američke Države.

"Albanski politički činilac je svestan činjenice da se bez SAD i protivno volji SAD ne može rešavati ništa na Kosovu i Metohiji i da će tu stav Vašingtona biti od presudnog značaja za dalje ponašanje Albanaca", ocenio je Drecun.

On je dodao da nema dileme da među Albancima postoje razmimoilaženja kako nastaviti pregovore.

"Jedni su da se samo vrši dalji pritisak i na Srbiju i na međunarodnu zajednicu pretnjom nekakvog novog rata, završavanjem etničkog čišćenja kako bi se Srbija naterala da prizna ovakvu samoproglašenu državu i da joj otvori vrata za članstvo u Ujedinjenim nacijama", kazao je Drecun.

Skupština Kosova nije juče usvojila predlog Vlade o formiranju pregovaračkog tima Kosova za dijalog sa Srbijom, a sednica će biti nastavljena danas u 14 časova.

Nema komentara.

Ostavi komentar