Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Zakazano saslušanje osumnjičenje investitorke nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

09. 08. 2018. Brus

Izvor: Insajder

Zakazano saslušanje osumnjičenje investitorke nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu

Investitorka Snežana Mitković iz Smedereva, koja se oglušila o nekoliko naredbi i rešenje Ministarstva građevinarstva o rušenju nelegalnog objekta od oko 1.000 kvadrata koji je izgradila na Pančićevom vrhu, trebalo bi da bude saslušana 28. avgusta u svojstvu osumnjičene, a na osnovu krivične prijave koju je Ministarstvo građevinarstva podnelo protiv nje zbog nelegalne gradnje. To je za Insajder potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu, koje je predistražni postupak pokrenulo po ovoj krivičnoj prijavi podnetoj 9. maja ove godine.

Dok traje polemika oko toga ko je odgovoran za to što policija u utorak 7. avgusta za kada je zakazano rušenje nelegalnog objekata na Pančićevom vrhu, nije pružila traženu asistenciju, u Javnom tužilaštvu u Brusu paraleno se vodi predistraga po krivičnoj prijavi koju je Ministarstvo građevinarstva podnelo protiv investitorke Snežane Mitković iz Smederava zbog nelegalne gradnje i u predmetu koji je formiran na osnovu informacija koje je objavio Insajder u emisiji „Vrh bezakonja“ a odnosi se na zahtev za legalizaciju koji je, kako smo otkrili, antidatiran. 

Prikupljanje dokaza, na osnovu kojih bi tužilaštvo trebalo da donese odluku da li će podići optužnicu ili ne, traje već gotovo tri meseca.  Na pitanje Insajdera dokle se stiglo u tim postupcima, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu su informaciju jedino dali na pitanje povodom podnete krivične prijave Ministarstva građevinarstva.

„Obaveštavamo vas da je povodom krivične prijave Ministarstva građevinarstva protiv Snežane Mitković iz Smedereva, u vezi izgradnje objekta na Pančićevom vrhu, na Kopaoniku bez građevinske dozvole, zbog krivičnog dela građenje beze građevinske dozvole, zakazano saslušanje osumnjičene Snežane Mitković za 28. 08. 2018. godine“, navodi se u odgovoru Tužilaštva iz Brusa.

Nakon saslušanja i na osnovu prikupljenih dokaza u predistrazi, Osnovno javno tužilaštvo će doneti odluku o „statusu krivičnog predloga“, odnosno odluku da li podiže optužnicu protiv Snežane Mitković ili ne.

Zaprećena kazna zatvora od šest meseci do osam godina

Nelegalnom gradnjom investitorka Snežana Mitković je počinila krivično delo. Umesto ski bifea od 150 kvadrata montažnog karaktera, na Pančićevom vrhu je izgradila armirano-betonski objekat. Iako je dobila nalog da zaustavi radove i ukloni objekat, ona to nije uradila. Naprotiv, nastavljena je gradnja, izgrađena septička jama od oko 180 kvadrata, a u objektu je otvoren restoran. Prema Krivičnom zakoniku, za investitora objekta koji se gradi bez građevinske dozvole, a koji i pored izdatog rešenja o obustavi radova nastavi započetu gradnju, zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do osam godina plus novčana kazna.

Tužilaštvo u Brusu je povodom slučaja nelegalne gradnje formiralo još jedan predmet, i to nakon emisije insajdera "Vrh bezakonja" u kojoj je otkriveno da je opština Brus u ime investitorke dostavila zahtev za legalizaciju koji je bio antidatiran. Naime na njemu je upisana 2014. iako je nelegalni objekat počeo da se gradi tek 2017. Takav dokument, iako antidatiran, omogućio je investitorki da se pozove na Zakon o ozakonjenju, tuži Ministarstvo zbog odbijanja zahteva Upravnom sudu i tako odloži na neko vreme rušenje.

Iako brojni dokazi jasno ukazuju na to da objekat 2014. godine nije postojao, predsednik opštine Brus koja je izdala dokument, Milutin Jeličić je u razgovoru za Insajder uporno tvrdio da je na Pančićevom vrhu neki objekat i tada postojao.

Nema komentara.

Ostavi komentar