Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Putnici koje je oštetila agencija SAB travel zahtev za odštetu mogu podneti u roku od 45 dana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

09. 07. 2018.

Autor: 1 Izvor: Beta, Nova ekonomija

Putnici koje je oštetila agencija SAB travel zahtev za odštetu mogu podneti u roku od 45 dana

Putnici turističke agencije SAB travel kojima nije omogućeno letovanje, a imaju potpisan ugovor i uplaćen aranžman, od danas mogu podneti zahtev za prijavu štete, izjavio je direktor Nacionalne agencije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

On je agenciji Beta rekao da taj zahtev putnici mogu podneti u roku od 45 dana, a da se početak povraćaja novca putnicima očekuje polovinom avgusta.

Seničić je rekao da putnici mogu popuniti obrazac za prijavu koji se nalazi na sajtu YUTA.

Uz taj obrazac potrebno je podneti i original primerka potpisanog ugovora o putovanju, potvrdu priznanicu o uplati ukupne cene ili dela putovanja, odnosno original dokaza o uplati i garanciju putovanja dobijenu od agencije.

Putnici zahtev mogu poslati poštom DDOR-u ili ga popuniti i predati u poslovnicama DDOR-a Novi Sad.

Senićić je rekao da je oštećeno oko 6.000 putnika, odnosno potpisano je oko 2.900 ugovora o putovanju, a vrednost odštetnog zahteva je 589.000 evra.

Prema njegovim rečima, pregovara se o tome da putnicima bude vraćeno oko 80 odsto uplaćene sume.

Građani koji su letovanje uplatili preko agencije SAB travel ostali su bez putovanja, jer je ta agencija sve polaske otkazala zbog, kako su tada naveli, finansijskih problema.

pon

09.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:50

Pare

Najmani problem su tih 700 evra za letovanje.Jedva dobijes odmor da izadjes iz ove zemlje na 10 dana.Sta cemo sto nisam otisao jer odmora nema deca placu sto ih je cika prevario.Zena razocarana sto ne moze da ksci slike na mrezu.Ko ce to nadoknatiti.Vlast krimogena pa pored nje sve ostalo

Odgovori

Ostavi komentar