Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

17. 05. 2018. Beograd

Autor: M.R.M. Izvor: Danas

Ana Brnabić preuzela dužnost ministra finansija

Predsednica Vlade Ana Brnabić je, nakon povratka iz Novog Sada, obavila primopredaju dužnosti ministra finansija.

Kako je saopšteno iz kabineta. Primopredaja dužnosti izvršena je po svim pravilima i procedurama i uz prisustvo notara. Pored pozicije predsednice Vlade Srbije, Ana Brnabić obavljaće i dužnost ministra finansija sve do imenovanja novog ministra.

Poslanici Skupštine Srbije konstatovali su danas ostavku ministra finansija Dušana Vujovića koju je on zvanično podneo 7. maja.

Vujović je u ostavci koju je predao i potpisao još 27. aprila, naveo da podnosi neopozivu ostavku iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga. On je, takođe, u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, „sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji“.

„Mislim da su u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi.

Iako je ostavka neopoziva, spreman sam da u savetodavnom statusu aktivno pomažem timu u vladi i ministarstvu finansija da uspešno nastavi započete reforme i proces evrointegracija“, naveo je Vujović, koji je četiri meseca 2014. godine bio i ministar privrede, a nakon toga je imenovan za ministra finansija, najpre u Vladi Aleksandra Vučića, a potom i Ane Brnabić.

Nema komentara.

Ostavi komentar