Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Brnabić: Nesuglasicama u Vladi ne treba opterećivati građane
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 05. 2018. Beograd

Izvor: Beta

Brnabić: Nesuglasicama u Vladi ne treba opterećivati građane

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da u Vladi Srbije ima nesuglasica, kao i u svakom drugom timu i dodala da tim nesuglasicama ne treba opterećivati građane Srbije.

Brnabić je kazala da u ovom trenutku postoje tri važne stvari koje se nalaze na stolu Vlade Srbije, ali nije precizirala o čemu je reč i dodala da to treba da bude fokus, a ne nesuglasice.

"Nesuglasica ima koliko ima i u svakom drugom timu. Svi mi radimo u nekom timu, postoje različita mišljenja, nesuglasica, ljudi smo i postoje rasprave, ali ništa više nego u nekom drugom temu i to ne treba da bude tabu tema", rekla je Brnabić za Pink.

Ona je rekla da rekonstrukcija Vlade nije tema ni danas, kao i da je bila odlagana zbog mogih drugih stvari koje je trebalo regulisati.

"Rekonstrukcija Vlade jeste tema koju smo pomenuli pre nekog vremena i nakon toga su se desile ozbiljne nestabilnosti na Kosovu i Metohiji i na prvom mestu je nacionalno jedinstvo, pa jedinstven tim u Vladi, zatim podrška predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da nađe kompromisno rešenje oko normalizacije odnosa sa Prištinom, tako da je rekonstrukcija morala da ustupi mesto tome i ona ni danas nije tema", precizirala je premijerka. 

Premijerka je izjavila da očekuje da će svi učesnici Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji biti spremni da saslušaju osnovne poruke srpskog predsednika Aleksandra Vučića o tome šta sve Srbija čini za regionalnu stabilnost i privlačenje investitora.

"Očekujem da će biti prepoznata i još jednom potvrđena naša liderska uloga u regionu", kazala je Brnabić.

Premijerka je kazala da će u Sofiju otputovati 17. maja posle podne i da će sa delegacijom koju će predvoditi Vučić učestvovati na Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji.

Učešće Srbije na Samitu je važno zbog pozicioniranja zemlje, rekla je Ana Brnabić.

Povodom učešća Prištine na Samitu, ona je kazala da je važno da "EU jeste i mora biti statusno neutralna, jer postoji pet članica EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije