Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Ostavke čelnika DJB zbog loših rezultata na beogradskim izborima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

07. 03. 2018. Beograd

Izvor: Insajder

Ostavke čelnika DJB zbog loših rezultata na beogradskim izborima

Svi članovi Predsedništva pokreta Dosta je bilo (DJB), predsednik Saša Radulović, zamenica predsednika Miroslava Milenović, potpredsednik Dušan Pavlović, potpredsednica Jasmina Nikolić i potpredsednik Aleksandar Stevanović danas su podneli ostavku zbog loših rezultata na beogradskim izborima, navodi se na sajtu DJB.

"Ostavka je lični čin preuzimanja odgovornosti zbog lošeg rezultata na beogradskim izborima. U skladu sa Statutom DJB, novi izbori će biti organizovani u roku od 60 dana", navodi se na sajtu.

Ostavku su podneli i predsednik beogradskog odbora DJB Vojin Biljić i generalni sekretar stranke Dimitrije Majkić.

"Predsedništvo DJB se zahvaljuje svim članovima DJB koji su neumorno radili na kampanji, kao i svim glasačima koji su podžali DJB na ovim izborima. Predsedništvo se posebno zahvaljuje borskom timu DJB i narodnom poslaniku Branislavu Mihajloviću koji je bio nosilac liste DJB i Dveri koji je ostvario odličan rezultat od 8,17 odsto u Boru i pored neregularnih uslova", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u ovom trenutku, "imperativ je očuvanje ideje i organizacije DJB".

"DJB ne odustaje", navodi se na kraju saopštenja.

Podsetimo, na lokalne izbore u Beogradu Pokret Dosta je bilo išao je na zajedničkoj listi sa Pokretom Dveri "Da ovi odu, a da se oni ne vrate".

Prema podacima Gradske izborne komisije, ova lista imala je 3,89 odsto glasova (32.000), čime nije prešla cenzus.

Inače, Pokret Dosta je bilo nastao je nakon što je Saša Radulović izašao iz Vlade 2014. godine kada je potpredsednik bio Aleksandar Vučić. Svoju ostavku na funkciju ministra privrede, Radulović je obrazložio tvrdnjom da je "glavni kočničar svih reformi bio i ostao kabinet prvog potpredsednika".

Na vanrednim parlamentarnim izborima 2016. godine, Pokret Dosta je bilo je osvojio 6,02% glasova, odnosno 16 mesta u Skupštini Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije