Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Vlada usvojila treću verziju programa za usvajanje pravnih tekovina EU
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

02. 03. 2018. Beograd

Izvor: Beta

Vlada usvojila treću verziju programa za usvajanje pravnih tekovina EU

Vlada Srbije usvojila je danas treću revidiranu verziju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA), najznačajniji dokument u evrointegracijama Srbije, saopštilo je Ministarstvo za evropske integracije.

NPAA predvidja potpuno uskladjivanje zakonodavstva Srbije s pravom EU do kraja 2021, posle čega sledi period praćenja sprovodjenja propisa do stupanja u članstvo. 


Cilj Vlade je da Srbija do kraja 2021. u tehničkom smislu u potpunosti bude spremna za članstvo u EU bez obzira na datum formalnog zatvaranja pristupnih pregovora i sticanja punopravnog članstva, navodi se u saopštenju. 

NPAA sada prvi put predvidja obavezu domaćih institucija da jačaju administrativne kapacitete u oblasti evropske integracije. 

U saradnji s Ministarstvom finansija izradjeno je finansijsko uputstvo za praćenje finansijskih efekata NPAA. Institucije državne uprave sada su obavezne da odgovorno i održivo planiraju budžetska sredstva za sprovodjenje obaveza u evropskim integracijama kao strateškog prioriteta Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.

Nema komentara.

Ostavi komentar