Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Kuburović: Novi zakon udar na korupciju na svim nivoima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

01. 03. 2018. Beograd

Izvor: Beta

Kuburović: Novi zakon udar na korupciju na svim nivoima

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da primena novog Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije i terorizma predstavlja udar na visoku i sitnu korupciju na svim nivoima u javnom i privatnom sektoru u Srbiji.

Ona je za RTS kazala da taj zakon donosi potpuno novu organizaciju i specijalizaciju tužilaštava i sudova.

Navela je da su specijalizovani tužioci za borbu protiv korupcije, njih 44, kao i šest finansijskih forenzičara raspoređeni u četiri regionalna odeljenja viših javnih tužilaštava u Novom Sadu, Beogradu, Kraljevu i Nišu.

"Posebna odeljenja viših javnih tužilaštva u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu baviće se koruptivnim delima u kojima imovinska vrednost ne prelazi 200 miliona dinara a iznad Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu", objašnjava ministarka pravde. 

Nela Kuburović kazala je da su u ta četiri odeljenja angažovani finansijski forenzičari koji će pomagati tužiocima u istrazi.

"Zadatak finansijskih forenzičara je da svojim znanjem pomognu tužiocima u istrazi, prikupljanju dokaza i njihovom predstavljanju pred sudom", kazala je ministarka.

Prema njenim rečima, suština Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma je ubrzavanje procesa.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije