Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Vučić: Igramo partiju šaha bez dame i topa, da izvučemo remi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

01. 03. 2018. Beograd

Izvor: Fonet

Vučić: Igramo partiju šaha bez dame i topa, da izvučemo remi

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, mi igramo partiju šaha bez dame i topa i pokušavamo da izvučemo pat, izjavio je za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je spreman da čuje kritiku, ali da je važno naći kompromisno rešenje.

Vučić je rekao da je Nemačka priznala nezavisnost Kosova i da veruje da ga nemačka kancelarka Angela Merkel nije kritikovala jer je poštovala njegovu hrabrost da iznese drugačija viđenja i rešenja koja nisu stereotipna.

"Mi igramo partiju šaha bez dame i topa i pokušavamo da izvučemo pat. Da našeg kralja sateramo u ćošak, a da nam njihovi pešaci ne dozvole da se pomerimo i da izvučemo remi", rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija u prošlosti gubila i da ništa nije na našoj strani i da je teško razumeti primedbe u kojima "kibiceri ne bi da preuzmu odgovornost već čekaju da budete poraženi".

Vučić je naveo da je kancelarka Merkel saslušala šta je imao da kaže po pitanju Kosova i dodao da ne misli da vreme radi za nas.

"Mogu da ustanem od table, ali zamrznuta pozicija nam neće vratiti ni damu ni topa", objasnio je on.

Govoreći o  razgovorima sa nemačkom kancelarkom, Vučić je naveo da je jutros pogledao sajt nemačke vlade i da je bio ponosan što na sajtu stoji vest da Srbije jeste i biće partner Nemačke.

"Velika stvar za nas i ljudi to treba da znaju", ocenio je on.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije