Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

21. 02. 2018. Beograd

Autor: M. Obradović Izvor: Danas

Hepi TV traži od Gugla da obriše naslove o Peconiju

Na adrese više srpskih elektronskih medija, informativnih sajtova, portala i foruma stiglo je obaveštenje od strane Gugla da su dobili prijavu da uklone iz Gugl pretraživača stranice koje se odnose na Predraga Rankovića Peconija.

Podnosilac prijave za brisanje sadržaja sa Gugl pretrage je Hepi TV, a radi se mahom o dve vesti. Naime, 2010. godine mediji su izvestili da je Rankovićevo obezbeđenje na auto-putu u Beogradu pripucalo na vozilo Ljubiše Buhe Čumeta, tada zaštićenog svedoka. Druga objava se odnosi na još jedan revolveraški okršaj, u martu prošle godine kada je Željko Rutović navodno pucao i ranio Rankovića u nogu u hotelu „Prag“ u Beogradu.

Sveukupno Hepi televizija je podnela zahtev za izbacivanje 73 naslova iz pretrage, a Gugl je do sada izbacio 15 u vezi s pucnjavom u hotelu „Prag“ i osam u vezi s pucnjavom na auto-putu, mada na primer tada objavljena vest Danasa koja se nalazi na spisku od 73 naslova protiv kojih je podneta prijava i dalje izlazi u Gugl pretragama.

Inače, kao podnosilac prijave za kršenje američkog Milenijumskog zakona o zaštiti digitalnih autorskih prava (DMCA) pojavila se Hepi TV. U kratkom opisu navodi se da je vlasnik ove televizije upravo Predrag Ranković, mada u Agenciji za privredne registre stoji da je vlasnik ove televizije firma Ideogram čiji je vlasnik izvesna Vladana Ćirović. Ovo je i način rada Rankovića pošto se ni za jednu firmu za koju se u medijima tvrdi da pripada ili da je pripadala Rankoviću nije moglo utvrditi da je u njegovom direktnom vlasništvu.

Tako je grupa Invej zatvoreno akcionarsko društvo za koje se tvrdi da je u njegovom vlasništvu i u čijem su sastavu fabrika ulja Vital, zatim fabrika šporeta „Milan Blagojević“, Albus iz Novog Sada i mlinsko preduzeće Ratar iz Pančeva. Takođe, za jedno od glavnih preduzeća u Rankovićevoj imperiji slovi fabrika cigareta Monus, a kao vlasnik se vodi Dejan Stanković. Inače 2009. godine Skupština Srbije je usvojila amandman SPS-a na zakon o akcizama kojim su favorizovane domaće jeftine cigarete, baš one koje proizvodi Peconijeva fabrika. Obrazloženje SPS-a, a i Vlade Srbije bilo je da se time štite građani koji puše najjeftinije cigarete u Srbiji.

Ranković je bio i akcionar Rubina, mada je izašao iz te firme. Svojevremeno je i privatizovao ugostiteljsko preduzeće Stari grad sa lokalima na atraktivnim lokacijama poput nekadašnjih restorana „London“, „Donji grad“, „Zlatni bokal“, „Tri šešira“, kafane „Tašmajdan“, „Dva bela goluba“, kafe-poslastičarnice „Kod konja“ i hotela „Kasina“ i „Park“. Neki od ovih lokala su već prodati.

Takođe su mediji pisali da je kupio većinske pakete Luke Pančevo. Pominje se i da je bio suvlasnik fabrike keksa Medela i fabrike lekova Srbolek. U medijima se može pročitati i da je počeo trgovinom naftom i cigaretama, a da je svojevremeno držao i kockarnice u Beogradu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije