Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

10. 02. 2018. Beograd

Izvor: N1

Gajović sumnja u pretnje i napade na novinare?

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i AOM) saopštila je da smatra da su izjave državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandra Gajovića besramne i opasne, te da su u funkciji ne samo relativizacije učestalih napada na novinare, već i njihovog podsticanja.

 

Kako se navodi u saopštenju, Gajović je i u intervjuu za Radio Slobodna Evropa "opravdao imidž arogantne i nestručne osobe".

"Ali je otišao i mnogo dalje, relativizujući i opravdavajući napade ne novinare tvrdnjama da je potrebno saslušati i drugu stranu, odnosno verzije napadača i njihove motive, da novinari sami sebe treba da štite, ali i da misli da su pojedinci sami sebi slali pretnje zbog samoreklamiranja i zbog toga što 'imaju loše namere'", navodi se u saopštenju. 

Koalicija podseća da su napadi i pretnje u koje državni sekretar "sumnja" prijavljeni nadležnim organima, policiji i tužilaštvu, a da su pojedini slučajevi, iako sa velikim zakašnjenjem, procesuirani. 

"Smatramo da ovakve izjave državnog sekretara mogu da budu predmet privatnih tužbi i u tom smislu ćemo pružiti pravnu pomoć našim kolegama ukoliko se odluče na taj potez", saopšteno je. 

Koalicija je pozvala premijerku Srbije Anu Brnabić, kao i ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića, da se odrede prema "ovom skandaloznom nastupu državnog sekretara, odnosno da saopšte da li su njegovi stavovi istovremeno i stavovi Ministarstva i Vlade Srbije".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije