Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

06. 02. 2018.

Izvor: Fonet

NUNS: Ponovo smo meta vređanja i zastrašivanja

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da je ponovo meta vređanja i zastrašivanja, ovog puta letkom na kojem je predstavljeno kao "Nesrećno udruženje neprijatelja Srbije".

Kako se navodi u saopštenju, u noći između subote i nedelje "sramnim plakatom oblepljen je ulaz u zgradu Doma novinara, u kojem se nalaze sedišta NUNS i UNS", a po prijavi UNS policija je odmah izvršila uviđaj.

NUNS je o toj kampanji obavestio Tužilaštvo, od koga očekuje da preduzme sve mere kako bi se otkrili organizatori i izvršioci.

"NUNS ocenjuje da je reč o profesionalno organizovanoj kampanji, jer je 'presuda' udruženju štampana u boji, na kvalitetnom papiru, i verovatno u većem tiražu, kako bi se sramni leci distribuirali i na drugim javnim mestima. Zato ponavljamo zahtev najvišim predstavnicima vlasti, na čelu sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, da javno i nedvosmisleno osude ovu i druge učestale pretnje novinarima i novinarskim organizacijama", navodi se u saopštenju.

NUNS će i o ovom slučaju obavestiti međunarodne novinarske i medijske organizacije, dodali su.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije