Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

01. 02. 2018. Beograd

Izvor: Fonet

RTS poziva opoziciju na sastanak

Nakon pisma opozicionih stranaka danas se oglasio i RTS.

Predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić poručio je opozicionim strankama da je UO razmatrao njihove zahteve i pozvao DS, DJB, Zajedno za Srbiju, Levicu Srbije, Pokret "Ne da(vi)mo Beograd", Pokret protiv diktature, PSG, Narodnu stranku, Novu stranku, Pokret za preokret, Pokret "Čuvari starog grada", SDS i Dveri na sastanak u subotu, 3. februara.

Kako je objavljeno na sajtu RTS, Upravni odbor je na svojoj redovnoj sednici održanoj 16. januara razmatrao dopis opozicionih stranaka od 12. januara, pa je zaključeno:

"RTS će, svestan svojih zakonskih obaveza, i ovoga puta pratiti kampanju i predstavljanje stranaka u okviru zakonom predviđenih obaveza;

Glavni i odgovorni urednik Informativnog programa je Nenad LJ. Stefanović, koji ima ogromno iskustvo u praćenju izbora, budući da je na toj poziciji više od 10 godina, dakle i u vreme kada je sadašnja opozicija bila na vlasti;

Od Programskog saveta RTS je zatraženo da, u skladu sa svojim zakonskim obavezama, ispita da li RTS sprovodi programska načela i obaveze utvrđene zakonom i da o tome obavesti UO.

I pored svega toga, Upravni odbor je spreman da, nakon što su svi potpisnici Zahteva predali svoje liste Gradskoj izbornoj komisiji, u skladu sa svojim načelom otvorenosti prema javnosti primi delegaciju potpisnika Zahteva.

Predlažem da se susret održi u subotu, 3. februara u 12.00 u prostoriji predsednika UO RTS, Takovska 10, IV sprat, soba 409.

Delegaciju Upravnog odbora će činiti: predsednik UO, zamenik predsednika i jedan član Upravnog odbora", navodi se na kraju Vuletićevog saopštenja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije