Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

01. 02. 2018. Beograd

Izvor: Fonet

Vučić putuje u Zagreb 12. februara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prihvatio poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se sastanu i precizirao da će posetiti Hrvatsku 12. i 13. februara.

Smatram da je za Srbiju veoma važan poziv hrvatske predsednice i tokom dvodnevne posete razgovaraću sa svim hrvatskim zvaničnicima i sa predstavnicima srpskog naroda, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medija sa predsednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajanijem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je izjavio da Evropski parlament kontnuirano podržava politiku proširenja Evropske unije i Srbija ceni što to telo, direktno birano na izborima, prepoznaje važnost širenja Unije na zapadni Balkan.

Vučić je posle razgovora sa predsednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajanijem rekao da Srbiji ostaje veliki i najteži deo posla u vezi sa Kosovom, a EU očekuje zaključenje pravno obavezujućeg sporazuma sa Prištinom, posle čega možemo postati članica Unije.

Govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića, Vučić je istakao da Srbija zahteva da istraga bude snažnija i da ubice i nalogodavci budu privedeni pravdi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije