Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Agencija: Ne dostavljamo dokumentaciju o Siniši Malom, jer je još prikupljamo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

31. 01. 2018. Beograd

Autor: Mina Milanović Izvor: Insajder

Agencija: Ne dostavljamo dokumentaciju o Siniši Malom, jer je još prikupljamo

Već više meseci Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu proverava da li je gradonačelnik Beogada Siniša Mali prijavio imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije u skladu sa zakonom. Nedavno je ovo tužilaštvo navelo da ovaj postupak stoji jer Agencija za borbu protiv korupcije ne dostavlja dokumentaciju uprkos njihovim urgencijama.

Sa druge strane, Agencija za borbu protiv korupcije u odgovoru Insajderu navodi da tužilaštvu još ne dostavlja informacije jer i dalje traje vanredna kontrola prihoda aktuelnog gradonačelnika. Oni dodaju i da će obavestiti nadležno tužilaštvo o svim detaljima vezanim za ovu kontrolu čim dobiju odgovore od Uprave za sprečavanje pranja novca.

Kako navodi Agencija u svom odgovoru, na prvi zahtev Prvog osnovnog tužilaštva odgovoreno je krajem septembra prošle godine, ali da je tužilaštvo 10. oktobra uputilo novi zahtev.

„U novom zahtevu navedenog tužilaštva od 10.10.2017. od Agencije je, između ostalog, traženo da posle obavljene vanredne kontrole dostavi izveštaj tužilaštvu. S obzirom da predmetna kontrola i dalje traje te da je upućen ponovni zahtev Upravi za sprečavanje pranja novca, kako bi se od iste dobili svi traženi podaci i dokumentacija, Agencija će, nakon odgovora Uprave, o svim novim detaljima vezanim za vanrednu kontrolu imovine i prihoda Siniše Malog obavestiti nadležno tužilaštvo“ navodi se u pisanom odgovoru Insajderu.

Kako je Insajderu u Prvom osnovnom tužilaštvu nedavno rečeno, postupak protiv Siniše Malog stoji jer Agencija za borbu protiv korupcije uprkos urgencijama ne dostavlja tužilaštvu dopunsku dokumentaciju. 

Podsetimo, ovo je, prema dostupnim informacijama, jedini predistražni postupak protiv funkcionera Siniše Malog o njegovoj imovini, koji je pokrenut na osnovu izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije nakon provera imovine Siniše Malog.

Svoj izveštaj Agencija je prosledila prvo Višem javnom tužilaštvu ali je ono, kako je portal Pištaljka objavio početkom oktobra prošle godine, nakon skoro godinu dana proveravanja obustavilo postupak protiv Malog.

Ovaj izveštaj, u kome se, između ostalog, navodi da je jedna banka posumnjala u pranje novca zbog jedne transakcije sa Britanskih Devičanskih Ostrva na račun Siniše Malog, objavio je portal Pištaljka nakon što ga je po Zakonu o dostupnosti informacijama od javnog značaja dobio od Agencije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije