Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  GSPRS "Nezavisnost" traži pregovore o kolektivnom ugovoru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

31. 01. 2018. Beograd

Autor: V.A. Izvor: Danas

GSPRS "Nezavisnost" traži pregovore o kolektivnom ugovoru

Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" zatražio je od ministra prosvete Mladena Šarčevića hitan nastavak pregovora o zaključivanju novog posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnim, srednjim školama i domovima učenika.

Predsednik tog sindikata Tomislav Živanović demantovao je informaciju koju je Danas objavio u utorak da su tri, od četiri sindikata obrazovanja podržala predlog Ministarstva prosvete da se postojeći PKU produži za još godinu dana, s obzirom da taj dokument mora biti usklađen sa Zakonom o zaposlenima u javnim službama, koji počinje da se primenjuje od 1. januara 2019.

Naš list tu informaciju je dobio u Sindikatu obrazovanja Srbije (SOS) i ona je objavljena na njihovom sajtu nakon sastanka u Ministarstvu prosvete 25. januara, kojem su prisustvovali predstavnici reprezentativnih sindikata. Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić potvrdila je za Danas da je na tom sastanku u načelu bila postignuta saglasnost predstavnika SOS-a, Sindikata radnika u prosveti Srbije i GSPRS "Nezavisnost" da se važenje postojećeg PKU, koji ističe 5. marta, produži na još godinu dana.

Međutim, Živanović je juče rekao da taj predlog za "Nezavisnost" nije prihvatljiv, te da bi pristali da se važeći kolektivni ugovor produži za mesec ili dva, što je, po njegovim rečima, realan rok u kojem mogu da se završe pregovori o novom PKU.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije