Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Beograd i Priština razmenjuju podatke o ubistvu Ivanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

26. 01. 2018. Beograd, Priština

Autor: Jelena Zorić Izvor: N1

Beograd i Priština razmenjuju podatke o ubistvu Ivanovića

Devet dana od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, nema novih detalja iz istrage.

Međutim, iako kaže da iz Prištine još nema nikakvih informacija o istrazi, ministarka pravde Nela Kuburović navodi da postoji dogovor o razmeni informacija između dva Tužilaštva. Ona nagoveštava da bi uskoro mogle da budu razmenjene prve informacije između Beograda i Prištine.

Kosovski organi uputili su dve zamolnice Tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije, tražeći određene podatke u sklopu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, rekla je za RTS ministarska pravde Srbije Nela Kuburović.

"Tužilaštvo će svakako odgovoriti. Od Prištine je stigao i pismeni odgovor na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal da su spremni da dostave sve podatke koje prikupe u predistražnom postupku o ubistvu Ivanovića. Dostaviće, kako su pismeno obećali, i zapisnik sa uviđaja", kaže Kuburović.

U međuvremenu, na samom severu Kosova, u delu javnosti sumnja da li će istraga otkriti počinioce. Saradnica Olivera Ivanovića u intervjuu nedeljniku Vreme postavlja i pitanje - šta radi Euleks?

"Toliko je neznanja i neprofesionalnosti. Mislim da bi srpska policija umela to bolje. Nama ostaje da se nadamo da će srpske i kosovske vlasti postići neki dogovor. Zapravo, apelujem da se svi uključe i odrade svoj deo posla. Zašto? U istragu Olivera Ivanovića uključeno je pet Srba i pet Albanaca koji rade u istoj istražnoj jedinici. Moje pitanje je šta rade ti Srbi", navodi Ksenija Božović.

Zahtev Beograda da učestvuje u istrazi dobio je negativan odgovor Prištine. Za novinara Đorđa Vlajića, to nije iznenađenje. 

"Priština insistira na tome da je ona samostalna, nezavisno, međunarodno priznata država. Dozvola drugoj državi, za koju smatraju Srbiju da radi nešto oficijelno na njenoj teritoriji, da pošalje policiju u istragu, makar to bilo u sadejstvu sa njima, bi podrazumevalo manjak suveriniteta i odricanje od suveriniteta i to niko u Prištini na taj način ne bi prihvatio kao što je iz Beograda traženo", kaže novinar Đorđe Vlajić.

Podsetimo, Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici u blizini kancelarija svoje stranke sa šest hitaca iz vatrenog oružja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije