Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Vučić: Nadam se kompromisu s Prištinom, ali ne ove godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

25. 01. 2018. Beograd

Izvor: Danas

Vučić: Nadam se kompromisu s Prištinom, ali ne ove godine

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je o zahtevu Brisela da se pre pristupanja EU reši pitanje granica, da podržava dijalog sa Prištinom i da se nada kompromisu, ali da nije optimista da bi to moglo da se dogodi do kraja ove godine.

"Mislim da je ljudima već dosta svih ratova, a to, moram da priznam, ne čujemo sa druge strane - ali znam da je Srbima, srpskom narodu, dosta ratovanja. Potreban nam je period mira i stabilnosti više nego bilo šta drugo", izjavio je Vučić za "Sputnjik" u Davosu,

U razgovoru koji je "Sputnjik" objavio pod oznakom "ekskluzivno", Vučić se osvrnuo i na vojnu saradnju s Rusijom i rekao da se još pregovara o helikopterima "Mi-17", ali da će to biti završeno do kraja godine.  

Vučić je rekao da Srbija i Bugarska razgovaraju o "gasnoj interkonekciji" koja će Srbiji omogućiti da prima gas iz "Turskog toka" i da očekuje finansijsku pomoć Evropske unije.  

Vučić je ocenio da će predstojeća poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova biti veoma važna za Srbiju i izrazio uverenje da će sa njim razgovarati o svim pitanjima i unaprediti saradnju u raznim oblastima.   

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije