Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

22. 01. 2018. Beograd

Izvor: Danas

NUNS: Ugrožena bezbednost urednika Bete

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zahteva od nadležnih organa da, u skladu sa zakonom, preduzmu sve mere protiv pojedinaca koji na društvenim mrežama otvoreno pozivanju na linč Dragana Janjića, potpredsednika NUNS-a i glavnog i odgovornog urednika novinske agencije Beta.

NUNS smatra da je direktno ugrožena bezbednost Janjića jer se na pojedinim fejzbuk stranicama nude podaci o njegovoj adresi stanovanja.

"Indikatitvno je, takodje, da je hajka pokrenuta sponzorisanim postom što govori da se radi o organizovanoj kampanje protiv Dra gana Janjića", kažu u NUNS. "Direktan povod za pretnje Janjiću bila je njegova ocena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano."

NUNS smatra da je za ugrožavanje bezbednosti Dragana Janjića saodgovoran i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, koji je na konferenciji za medije, nakon ubistva Olivera Ivanovića, prozvao, izmedju ostalih i Janjića.

Liga socijaldemokrata Vojvodina najoštrije osuđuje pretnje glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću.

"Pretnje Janjiću pojavile su se na društvnoj mreži Facebook. Nedopustivo je da se bilo kojem građaninu Srbije preti zbog iznetog mišljenja. LSV poziva nadležne organe da hitno reaguju, obezbede sigurnost Draganu Janjiću i njegovoj porodici, a odgovorne privedu licu pravde", navodi se u saopštenju LSV.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije