Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Obdukcijom utvrđeno da je Ivanović ubijen sa šest metaka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

17. 01. 2018.

Izvor: Beta, RTS

Obdukcijom utvrđeno da je Ivanović ubijen sa šest metaka

Obdukcioni nalaz je pokazao da je lider pokreta Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka". Posle sednice Saveta za bezbednost Kosova najavljena je mogućnost da se u istragu uključi i američki FBI, javlja naša reporterka.

To je rekao direktor Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović, preneo je RTS.

"Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u predelu gonjeg dela grudnog koša", precizirao je Ivanović nakon obdukcije.

Kako je rekao Ivanović, obdukcija je trajala oko četiri sata, a hici su povredili vitalne organe Ivanovića, gornju aortu, šuplju venu i jetru.

Direktor bolnice je dodao da je telo ubijenog Ivanovića nakon obdukcije preuzela porodica.

Obdukcija je prema zahtevu porodice izvršena u Kliničko bolničkom centru u Mitrovici i njime su rukovodili lekari Instituta sudske medicine Kosova.

Direktor Instituta Arsim Grđaljiu rekao je da je Ivanović pogođen iz udaljenosti više od jednog metra.

"Naša ekipa je bila kompletna. Bio sam ja kao rukovodilac, doktorka Bergita Curi, četiri tehničara i fotograf. Obdukcija je izvršena pod mojim rukovodstvom. Tu su bili i istražioci Policije Kosova i forenzike. Takođe su tu bila i dva lekara sudske medicine Srbi koji su nadzirali obdukciju", kazao je Grđaljiu za prištinske medije.

Ivanović će biti sahranjen u Beogradu, na Novom groblju.

Policija ima informacije o poreklu vozila

Policija Kosova ima informacije o poreklu vozila iz kojeg je pucano na Ivanovića, izjavio je generalni direktor kosovske policije Špend Mađuni. 

Ne iznoseći mnogo detalja Mađuni je rekao da imaju dovoljno informacija da se traga za vlasnikom vozila.  

"Vozilo je bilo bez registarskih tablica, ali smo uspeli da obezbedimo dovoljno informacija o poreklu i vlasniku vozila. Ne mogu da dam više detalja, ali informacije koje imamo su dovoljne da se traga za vlasnikom vozila", kazao je Mađuni na konferenciji za medije posle sednice Saveta za bezbednost Kosova.

Istragu o ubistvu vode dvojica tužilaca, Srbin i Albanac

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šučri Sulja izjavio je večeras da dvojica tužilaca, jedan Srbin i jedan Albanac, vode istragu o ubistvu Olivera Ivanovića.

"Ubistvo Olivera Ivanovića istražuju dvojica naših tužilaca - Jovan Radović i Nijazi Redža", izjavio je Sulja za BIRN i dodao da za sada nema osumnjičenih.

Ivanović je umro u Zdravstvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice pošto je na njega nepoznata osoba jutros ispalila više hitaca iz pištolja ispred sedišta Gradjanske inicijative SDP.

Sednica Saveta za bezbednost

Posle sednice Saveta za bezbednost Kosova najavljena je mogućnost da se u istragu uključi i američki FBI, javlja naša reporterka.

Haradinaj je večeras na konferenciji za novinare osudio zločin i pozvao institucije Kosova da što pre rasvetle slučaj.  

Generalni direktor Policije Kosova Špend Mađuni je rekao da su odmah po saznanju o ubistvo preduzeli sve neophodne mere.  

"Ja sam odredio i stručnjake za ozbiljne kriminalne radnje, ali je ne mogu da govorim o detaljima", kazao je Mađuni.   Ako je potrebno za rasvetljavanje ubistva mi ćemo se obratiti i američkom FBI-ju sa kojim imamo sporazum kazao je Mađuni i dodao da veruje da to neće biti potrebno.  

"Vrlo brzo ćemo uspeti da odredimo pravce istrage do hapšenja", kazao je on.

"Osuđujemo ovaj zločin i upućujem moje saučešće porodici Ivanović i svim građanima Kosova. Istovremeno osuđujemo svaki napor da se ovaj gnusni zločin iskoristi od bilo koga za razne političke agende. Kosovska policija je na dužnosti, ali ona takođe ima dobre odnose sa drugim organizacijama i ako je potrebno pozvaćemo i FBI koji je kako znate veoma poverljiv. Bilo kakve izjave spoljašnje intervencije na red i zakon na severu nisu dobrodošle. Mislimo da su i ovaj zločin kao i određeni kriminalni razvoji na severu, rezultat ilegalnog uključivanja drugih instanca van Kosova", kaže Haradinaj.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije