Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

16. 01. 2018. Brisel

Izvor: Beta

EU osudila ubistvo Olivera Ivanovića

Evropska unija oštro je osudila ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici i izrazila saučešće njegovoj porodici, izjavila je portparolka EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič. Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da od EU očekuje sveobuhvatan i ozbiljan pristup.

"Očekujemo da relevantne kosovske vlasti za vladavinu prava ne štede napore da nađu počinioce i da ih izvedu pred lice pravde bez odlaganja", rekla je ona.

Euleks će podržati lokalne vlasti u skladu sa svojim mandatom, dodala je Kocijančič.

EU "poziva sve strane da pokažu smirenost, da budu uzdržane kako bi vladavina prava i pravda mogle da zauzmu svoje mesto".

Kocijančič je rekla da ubistvo Ivanovića "mora da naiđe na najoštrije osude".

Zvaničnica EU je rekla da je otkazana za danas najavljena sednica u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.

Joksimović: Očekujem ozbiljan pristup EU

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da od EU očekuje sveobuhvatan i ozbiljan pristup povodom jutrošnjeg ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Ona je rekla da od EU očekuje da se "najaktivnije i ozbiljno zainteresuje" jer takav događaj "ne sme da bude ignorisan i mora da bude rasvetljen".

"Očekujem od EU, koja je naš važan partner na očuvanju bezbednosti i stabilnosti, kao i kroz dijalog Beograda i Prištine, da bude maksimalno zainteresovana i da na neki način prati rasvetljavanje ovog događaja", rekla je Joksimović novinarima na predstavljanju prioriteta bugarskog predsedavanja EU u Beogradu.

Podsetivši da je Ivanović ubijen na dan nastavka tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, ona je rekla da je Briselski sporazum važan segment i doprinos Srbije zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici EU.

Dodala je da jutrošnji događaj potvrđuje da su evropske integracije Srbije pitanje stabilnosti i bezbednosti.

Nema komentara.

Ostavi komentar