Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 05. 2011. Izvor:B92

Autor: 2

Dejan Stojanović i dalje na slobodi

Kako saznaje B92, vođa novobeogradskog kriminalnog klana Dejan Stojanović Keka nije uhapšen u akciji u Brazilu, već je i dalje na slobodi.

Iako su prve informacije brazilske policije ukazivale da je i on uhapšen, ispostavlja se da ta informacija nije bila tačna.

Ministar Ivica Dačić pozivajući se na informacije iz brazilske policije u vestima B92 čak je pokazivao sliku Dejana Stojanovića zajedno sa ostalim uhapšenima u akciji. Nekoliko dana kasnije ispostavlja se da Keka nije bio među uhapšenima.

U velikoj akciji američke DEA u Brazilu nisu svi uhapšeni koji su locirani, jer su informacije o hapšenju objavili brazilski mediji pa je akcija praktično završena pre vremena.

"Sumnjalo se da je u pitanju jedna osoba sa hrvatskim poreklom ali nema tih potvrda", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je naveo da je vest o hapšenju Stojanovića "možda bila preuranjena informacija" koja nije imala potvrdu iz Interpola.

Zabuna je po svemu sudeći nastala zato što je brazilska apolicija u dokumentu koji dostavila srpskoj policiji tražila potvrdu identifikacije osobe za koju su sumnjali da je Keka. B92 je eksluzivno imao uvid u dokumnet u kome su Brazilci pretpostavili da je Slavko Barišić Siđa zapravo Dejan Stojanović Keka.

Međutim, u zvaničnom dokumentu amerčke DEA koji je dostavljen srpskoj BIA, na spisku uhapšenih ne nalazi se ime Dejana Stojanovića Keke.

Dejan Stojanović, prema podacima iz "bele knjige" MUP-a o organizovanom kriminalu, bio je vođa novobeogradskog klana koji se sumnjiči se za ubistva, silovanja, razbojništva, iznude, ucene, nasilje, krađe automobila, trgovala narkoticima.

Kako je otkriveno u Insajderu B92, Stojanović je godinama u nazad nezvanični menadžer pojedinih fudbalera. On se dovodi u vezu sa finansiranjem i organizovanjem incidenata u Đenovi, tokom fudbalske utakmice između Srbije i Italije oktobra prošle godine.

Za Stojanovićem je raspisana Interpolova poternica i on je trenutno u bekstvu.

Nema komentara.

Ostavi komentar