Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 05. 2011. Izvor:B92

Autor: 2

Srbija može da uradi više

Glavni tužilac Tribunala u Hagu Serž Bramerc izjavio da Srbija može i mora da uradi više radi hapšenja preostalih haških begunaca.

Sastancima sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i ministrom Ivicom Dačićem, glavni haški tužilac Serž Bramerc završava posetu Beogradu.

Posle razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Bramerc je rekao da su hapšenje i izručenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića bili glavna tema razgovora.

"Više puta sam rekao da hvatanje begunaca nema alternativu", dodao je glavni tužilac.

Bramerc je naveo da je radna hipoteza i dalje da se haški begunci nalaze u Srbiji, ali da to ne isključuje druge mogućnsoti, naglasivši da je "u svakom slučaju ključ za hvatanje begunaca - u Beogradu".

Upitan kako će njegov izveštaj uticati na odluke Evropske unije o daljim koracima Srbije ka Uniji, haški tužilac je izjavio da je svestan da Unija pomno prati njegove izveštaje.

"Ali ja dajem objektivnu analizu onoga sto je urađeno i onog na čemu treba više raditi. Na drugima je da donose političke odluke i zaključke", rekao je Bramerc.

Prvog dana posete Beogradu, glavni haški tužilac razgovarao je sa zvaničnicima i operativcima koji su angažovani na potrazi za Mladićem i Hadžićem.

Bramerc traži dokaze da vlasti čine sve što mogu kako bi uhapsile preostale begunce, jer u protivnom njegov izveštaj Savetu bezbednosti neće biti povoljan za Srbiju.

Nema komentara.

Ostavi komentar