Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Za decu sa smetnjama u razvoju prikupljeno 6,5 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

18. 12. 2017. Beograd

Izvor: Danas

Za decu sa smetnjama u razvoju prikupljeno 6,5 miliona dinara

Više od 6.000 građana i oko 150 omiljenih poznatih ličnosti učestvovalo je u humanitarnom interaktivnom programu Teleton "Pozovi pomozi" i pružilo pomoć deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i njihovim podrodicama donacijom za UNICEF-ov program “Sport za sve”, saopštio je UNICEF.

Tokom Teletona, ostavareno je 5.199 telefonskih poziva, a 1.579 građana se prijavilo na redovne mesečne donacije UNICEF-u putem, SMS-a.

Predrag Danilović, Dejan Tomašević, Mirjana Karanović, Tijana Bogdanović, Filip Krajinović, Marko Kešelj, Dušan Borković, Ivica Kralj, Nataša Kovačević, Danica Maksimović, Voja Brajović, Željko Samardžić, Brankica Sebastijanović, Sara Jovanović, Marija Žeželj, naši trofejni paraolimpijci i brojne druge ličnosti iz javnog života Srbije razgovarali su sa gledaocima koji su se tokom dva sata programa javljali, čime su zajedno dali doprinos za stvaranje boljih mogućnosti za decu sa smetnjama u razvoju.

Sredstvima koja su prikupljena na Teletonu „Pozovi pomozi“ koji su organizovali UNICEF i TV PRVA, pomoći će se opštinama u kojima postoje dnevni boravci za decu sa smetnjama u razvoju, nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se staraju o ovoj deci.

Organizovaće se sportske manifestacije i redovne aktivnosti koje će doprineti da deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom mogu da pokažu svoje mogućnosti i veštine, i da kroz interakciju sa drugom decom sklapaju prijateljstva i postanu ravnopravni članovi društva.

Prema poslednjim saznanjima UNICEF-a u Srbiji 45 odsto roditelja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom navodi da su oni ili njihova deca doživeli neku vrstu vređanja, u 24 odsto porodica jedan od roditelja je morao da odustane od posla da bi brinuo o detetu, nasilje je doživelo između 25 odsto i 47 odsto dece sa smetnjama i invaliditetom, a čak 16 odsto građana i građanki i 18 odsto učenica i učenika smatra da je diskriminacija prema nekim grupama prihvatljiva.

Kompanije Telenor i Telenor banka su UNICEF-u dali direktne donacije u vrednosti od po milion dinara za podršku programu „Sport za sve“. VODAVODA kompanija je čekom od 2,750.000 dinara obezbedila podršku programu „Razvoj u ranom detinjstvu“. Tehničku podršku za realizaciju Teletona obezbedile su kompanije Algotech, Telekom Srbija, Telenor, VIP Mobile, SBB, ITH Media i Orion telekom.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije