Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

13. 12. 2017. Beograd

Izvor: Beta

Proglašeni dobitnici nagrade Ličnost godine

Misija OEBS u Srbiji proglasila je dobitnike nagrade "Ličnost godine" za poštovanje ljudskih prava, ulogu civilnog društva, borbu protiv diskriminacije i za zaštitu slobode medija.

Nagrade su dobili Dženeta Agović, direktorka organizacije Impuls iz Tutina, za zalaganje u rešavanju izazova u oblasti ljudske bezbednosti na lokalnom nivou, negujući inkluzivan pristup radu.

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, nagradjena je za doprinos u borbi protiv diskriminacije i promovisanje jednakosti i tolerancije.

Medju dobitnicima nagrade "Ličnost godine" je i Tamara Mirović, zamenica republičkog javnog tužioca, za doprinos u oblasti poštovanja ljudskih prava u krivičnom pravosudu.

Nedim Sejdimović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, osvojio je nagradu za doprinos zaštiti slobode medija, standarda profesionalnog novinarstva i poboljšanja informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

Miloš Stojković, advokat u oblasti medijskog prava, nagradjen je za posvećenost slobodi medija i razvoju medijskog zakonodavstva. 

Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio rekao je prilikom dodele nagrada da je 2017. godina dostignuća i za Misiju i za Srbiju.

"Mi smo ovde da pomognemo Srbiji da ostvari potpuno funkcionalni demokratski sistem i vladavinu prava", rekao je Oricio.

Prema njegovim rečima, Misija OEBS je podržala ustanovljenje mreže tužilaštava za organizovani kriminal u jugoistočnoj Evropi, koja omogućava lakšu razmenu podataka i borbu protiv medjunarodnog organizovanog kriminala.

Svečanosti dodele nagrada u beogradskom hotelu Hajat prisustvovali su predstavnici civilnog društva, vojske, diplomatskog kora, verskih zajednica i drugi.
OEBS-ova nagrada "Ličnost godine" se dodeljuje ljudima koji su doprineli promociji vrednosti za koje se OEBS zalaže, a medju kojima su vladavina prava, poštovanje ljudskih prava, zaštita od diskriminacije, i druge.

Nema komentara.

Ostavi komentar