Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

13. 12. 2017. Beograd

Izvor: Danas

Brnabić: Bolji život sledeće godine

Premijerka Ana Brnabić rekla je da će građani Srbije živeti bolje u 2018. godini i istakla da je sigurna da svi građani, koji objektivno posmatraju stvari, vide napredak u svakom segmentu društva.

Ona je dodala je da se nada će naredne godine stopa nezaposlenosti biti ispod deset odsto.

Gostujući u emisiji "Upitnik", premijerka je navela da se polako vide rezulatati teških mera fiskalne konsolidacije i svakodnevnog napornog rada prethodne i ove Vlade.

"Imamo smanjenje nezaposlenosti, danas je nezaposlenost negde oko 12 odsto, što je i dalje visoko, ali je više nego upola smanjena od 2013. godine", ukazala je Brnabićeva. Dodala je da se nada da će u narednoj godini stopa nezaposlenosti biti ispod deset odsto.

"Mi ćemo nastaviti ovim tempom i ja se nadam da ćemo u 2018. godini doći na ispod deset odsto, dakle da ćemo ući u tu jednocifrenu stopu nezaposlenosti što je stvarno ogroman uspeh", rekla je Brnabićeva, za RTS i podsetila je da je ove godine došlo i do povećanje minimalne cene rada za deset odsto.

"Trudićemo se da dogodine, ali to uglavnom zavisi od sindikata i od poslodavaca, nastavimo ovim trendom", objasnila je Brnabićeva i navela da smatra da su dosta dobre indikacije što se tiče preduzetništva, pre svega kada je reč o olakšavanju poreza za početnike.

Naglasila je da je ove godine došlo i do povećanje plata u javnom sektoru, kao i povećanja penzija.

"U svemu tome ja vidim samo bolji život u 2018. godini", istakla je Brnabićeva i istakla da su digitalizacija, obrazovanje i inovativni projekti ključne delatnosti za uspešnost srpske privrede.

"Ja ne vidim nijedan drugi segment rasta koji će budućim generacijama omogućiti da imaju jednu zemlju koja će im omogućiti da imaju stabilan, dinamičan rast", objasnila je Brnabićeva.

Kada je reč o ulaganjima u poljoprivredu, Brnabićeva je rekla da su ove godine značajno povećane subvencije za poljoprivredu u odnosu na prethodnu godinu, kao i omogućen pristup IPARD fondovima.

"Mi smo prvi put dobili konačno zeleno svetlo za EU fondove. To je 175 miliona evra za sve poljoprivredne proizvođače", kaže Brnabićeva za RTS.

Na pitanje kako će to pomoći malinarima koji blokiraju puteve, Brnabićeva kaže da oni moraju da se takmiče na tržištu.

"Malinari moraju da se takmiče na tržištu i niko ne može da traži da ima povlašćen status od strane države", dodala je premijerka.

Premijerka je rekla da joj je žao što zakon o poreklu imovine nije ranije donet i istakla da je vladi u interesu da imovina političara bude transparenta.

Kaže da je zakon i njoj lično jako važan i dodaje da je njena imovina u potpunosti transparenta.

"Meni je taj zakon jako važan i kako bi se stavila tačka na senzacionalizam, rekla je Brnabićeva.

 Kao veliki uspeh Vlade izdvojila je to što će sedište Transportne zajednice biti u Srbiji. Prema njenim rečima, to je jedan timski rad u kojem su svi dali svoj doprinos, od Jadranke Joksimović, Zorane Mihajlović do velike pomoći predsednika Aleksnadra Vučića.

Ističe da joj u radu ne fali partijska pripadnosti, da ima veliku podršku SNS-a i predsednika Vučića.

Brnabić demantuje da je vlasnik firme "Enerdži inovejšn"

Brnabić je demantovala da je vlasnik firme "Enerdži inovejšn" koja je, kako su naveli pojedini mediji, utrostručila prihode od kada je postala predsednica Vlade Srbije.

"Nisam vlasnik Enerdži inovješn i sa tom firmom nemam nikakve veze. Ta firma ima jedan ugovor, konsultantski u sferi energetike, vredan 3.000 evra mesečno", rekla je Brnabić gostujući na RTS.

Ona je pozvala sve da provere da je istina ono što je rekla.

Brnabić je navela da je osnovala firmu kako bi plaćala sve poreze i doprinose, i da bi to trebalo da uradi i svaki gradanin kako ne bi dobijao novac na ruke.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije