Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

07. 12. 2017. Beograd

Izvor: Beta

Joksimović: Bilo bi fer da otvaramo tri poglavlja

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kazala je da je Srbija bila spremna za otvaranje najmanje tri poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom i dodala da "bi to bilo fer".

Komentarišući odluku ambasadora zemalja ;članica EU da Srbija u ponedeljak, 11. decembra otvori dva nova poglavlja, umesto tri, Jadranka Joksimović je u intervjuu za "Politiku" navela da "se nada i da veruje da to nije usporavanje Srbije na evropskom putu".

"Važno je da nema zastoja u dinamici pregovaračkog procesa, za koji i dalje verujem da može i mora da bude brz", ocenila je Joksimović.

Ona je rekla da je "bilo normalno" očekivanje da će Srbija otvoriti tri poglavlja nakon pozitivnih izjava o napretku Srbije od predsednika Evropske Komisije Žana Kloda Junker i Visoke predstavnice EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federike Mogerini.

Upitana o Strategiji Evropske komisije za proširenje, Janković je kazala da je Junker izdvojio Srbiju i Crnu Goru kao zemlje predvodnice u procesu proširenja i dodala da očekuje da ta činjenica bude reflektovana i u Strategiji koja će biti predstavljena u februaru 2018. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije