Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

07. 12. 2017.

Izvor: Danas

Šutanovac: Ne treba bojkotovati izbore 24. decembra

Ne slažem se da treba da bojkotujemo lokalne izbore zakazane za 24. decembar. Odnosmo mislim da oni koji prikupe dovoljno potpisa i kandiduju listu imaju kapacitet i za bojkot.

Oni koji ne mogu da prikupe potpise, a govorimo o par stotina pitpisa, imaju očigledno takav uticaj, te je poziv na bojkot je besmislen. Treba da pokušamo u svim opštinama, a DS deluje u svim tim opštinama. Naše pravo i obaveza je da zastupamo interese građana u Mionici, Negotinu, Kostolcu i Pećincima – kaže za Danas Dragan Šutanovac, predsednik DS, komentarišući poziv predsednika Nove Srbije Velimira Ilića strankama opozicije da bojkotuju izbore.

Ilić smatra da se se izbori održavaju pod „nemogućim uslovima i uz neviđen pritisak vlasti“, te zbog toga opozicija treba da ih bojkotuje.

“Ako izađu na izbore biće deo režiranih izbora. Pozivam i one koji su nekako jedini uspeli da formiraju listu, a to je jedino DS, da se povuku i ne izlaze na izbore. Pa neka Vučić i SNS sami učestvuju na svojim izborima za koje sami pišu pravila“, rekao je Ilić na konferenciji za medije.

On je naveo ad je bio u Mionici i da se ne može ulicom proći od aktivista SNS. “Izbori u četiri male opštine raspisani su s namerom da se na primeru tih malih opština gde SNS planira pritiscima i ucenama ubedljivo da pobedi maše pred izbore u Beogradu, kako imaju veliku podršku građana.

Neka SNS upiše šta želi i neka im to bude poslednja pobeda u Srbiji“, rekao je Ilić. Kako je dodao, nemoguće je formirati listu, jer su građani zaplašeni i ne smeju da daju potpise nikome osim SNS-u.
U pokretu Dveri nam je rečeno da bojkot ima smisla ako cela opozicija stane iza toga. “Još čekamo odluku Upravnog suda na našu žalbu povodom protivzakonitog obaranja izborne liste Dveri u Kostolcu. Vladajući režim se plaši rasta rejtinga Dveri i sve čini da nas spreči da se pojavimo na izborima. U nedelju će Predsedništvo Dveri zauzeti definitivan stav po ovom pitanju. Uvek smo pre za borbu nego za povlačenje”, kažu u pokretu Dveri za Danas.

U Pokretu slobodnih građana Saše Jankovića i Narodnoj stranci Vuka Jeremića nam je rečno da će danas objaviti zvaničan stav o ovom pitanju. Prema našim nezvaničnim saznanjima juče se i u PSG i u NS ozbiljno razmišljalo o bojkotu kao opciji, te postoji mogućnost da to danas i bude saopšteno.

Nema komentara.

Ostavi komentar