Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

13. 11. 2017. Beograd

Izvor: Fonet

Mihajlović: Ponovo odmeriti snage na izborima

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je razlog za eventualne vanredne parlamentarne izbore "da opet na izborima izmerimo koliko vrede SNS i Vučić, koliko Ivica Dačić, koliko male političke partije.

Ona je u intervjuu za današnji Blic potvrdila svoju raniju izjavu da su "vanredi parlamentarni izbori možda malo dosadili građanima", ali da "nije loše da građani ocene šta smo i da li smo dobro uradili".

"To je velika provera za ljude koji rade u Vladi. Lično, volim izbore", rekla je Mihajlović. Po njenom mišljenju vlast se ne plaši lokalnih izbora u Beogradu.

"Toliko toga je urađeno u Beogradu da SNS može mirnio na te izbore", rekla je Mihajlović. Na pitanje o dve žene, kandidatkinje SNS za gradonačelnika Beograda, Mihajlović je odgovorila:

"Zaista ne znam ko su ali bih volela da žena dođe na čelo Beograda". Nije isključila mogućnostr da je ona jedna od te dve osobe, ali je istakla da sebe vidi isključivo u Vladi.

Povodom prijave koju je protiv ranijeg ministra Milutina Mrkonjića i još 13 odgovornih osoba za propuste u gradnji autoputa Ub - Lajkovac podnela u ime Ministarstva na čijem je čelu, Mihajlović je rekla:

"Tužilaštvo za organizovanui kriminal preuzelo je slulučaj i videćemo da li će naše osnovane sumnje biti dovoljne da se pretvore u optužnicu. I nije tu samo ministar, već i izvođači, podizvođači radova, nadzorni organi...Činjenica je da je put propao, da 4,5 kilometra puta moraju ponovo da se rade.. Ne da se popravljaju ne da se zalivaju bitumenom, već se mora skidati tri, četiri metra dubinskog sloja, a na nekim nasipima i čitavih 11 metara". Dodala je da ona nije "ni tužilac, ni policajac, ni sudija, a šteta je najmanje milijardu dinara i neko za to mora biti odgovoran". Zadršku u reagovanju Ministarstva objasnila je da su propusti na putu koji je završen 2014. godine, otkriveni pre nekoliko meseci.

Povodom Mrkonjićevog reagovanja, Mihajlović je rekla da "ako su vulgarne psovke odgovor na argumentovane primedbe u vezi sa propustima, njoj ostaje samo da vidi koliko validnost na sudu imaju galama, psovanje i prostakluk".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije