Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

13. 11. 2017. Beograd

Izvor: Insajder

Protest radnika Pošte: "Vratite nam oteto"

Oko hiljadu građana prošetalo je danas centrom Beograda u okviru protesta Sindikata PTT Srbije i sindikata JP PTT saobraćaja Srbija "Nezavisnost". Protest se održava pod parolom „Vratite nam oteto“ jer su, kako navode, radnici Pošte nezadovoljni zaradama i odnosom nadležnih prema zaposlenima u tom javnom preduzeću.

Zahtevi demonstranata su hitan sastanak sa premijerkom Anom Brnabić, da se radnicima isplati deo od zarade iz dobiti i da im se vrati deo zarade koji je umanjen novembra 2014. godine.

Radnicima Pošte pridružili su se i sindikati Jata, Poštanske štedionice, Železnica Srbije i Telekoma, kao i organizacije koje zastupaju radnička prava. 

Okupljeni su nosili balone i zastave, a sa improvizovane bine okupljenima su se obratili predstavnici sindikata.

Na početku šetnje, u blizini zgrade Skupštine Srbije upaljene su i baklje.

Okupljeni su šetali u koloni na čijem je čelu bio veliki transparent sa natpisom "Vratite nam oteto".

Građani su nosili i transparente sa natpisima "Nećemo da budemo jeftina radna snaga", "Solidarnost je naša snaga", kao i brojne zastave sidnikata.

Podsetimo, protest je usledio posle višednevnih protesta ispred Distributivnog centra Pošte u Zemunu, čime je jedno vreme otežavan prijem i distribucija pošiljki, ali i posle susreta predstavnika reprezentativnih sindikata sa premijerkom, na kojem je, prema ranijem saopštenju, dogovorena isplata zarade iz dobiti preduzeća.

Kako je rekao predsednik sindikata PTT Srbije Aleksandar Pavlović, na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić dogovoreno je da se zaposlenima isplati deo dobiti preduzeća i on očekuje da to bude ispoštovano već iduće nedelje.

Kada je reč o povećanju plata, Pavlović je rekao da će se razgovori o tome nastaviti u narednim danima i nedeljama, i da se zaposleni u Pošti nadaju da kraj ove i početak naredne godine ne dočekaju sa "ovako niskim platama". 

Bez komentara direktorke Pošte

V.D. direktorke Pošte Mira Petrović nije želela da da izjavu povodom ovog protesta, kao ni da odgovori na pitanja novinara redakcije Insajder da li će se sresti sa predstavnicima sindikata i ispuniti njihove zahteve. Nakon nekoliko pokušaja direktorka se nije javljala na telefon iako smo joj pitanja uputili i sms-om.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije