Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Brnabić u razgovoru sa Bemer: Srbija postigla dobre rezultate u oblasti ekonomske stabilnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

24. 10. 2017. Beograd

Izvor: Beta

Brnabić u razgovoru sa Bemer: Srbija postigla dobre rezultate u oblasti ekonomske stabilnosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru sa visokom nemačkom zvaničnicom Marijom Bemer u Beogradu da je Srbija postigla dobre rezultate u oblasti ekonomske stabilnosti i reforme javne uprave i da je posvećena pitanjima vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Na sastanku je ocenjeno da je Nemačka jedan od najvećih trgovinskih partnera Srbiji i da postoje velike šanse za poboljšanje ekonomske saradnje dve zemlje, ali i da su ulaganje u obrazovanje radnika i veća podrška malim i srednjim preduzećima, dobar primer koji Srbija treba da preuzme od Nemačke, saopštila je Vlada Srbije.


"Srbija je ozbiljno posvećena pitanjima vladavine prava i borbe protiv korupcije, ali i temama kao što su reforma obrazovanja, digitalizacija i podrška IT kompanijama", rekla je predsednica Vlade Srbije na sastanku sa državnom ministarkom u Saveznom ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Marijom Bemer.

Brnabić je rekla da je Vlada Srbije postigla dobre rezultate u oblasti ekonomske stabilnosti i reforme javne uprave i da je istovremeno opredeljena da nastavi intenzivan rad na implementaciji poglavlja 23 i 24.

Državna ministarka Bemer poručila je da je Nemačka spremna da podrži Vladu Srbije u svim važnim pitanjima, a naročito po pitanju digitalizacije, koja je ujedno i jedna od tema Berlinskog procesa.

Kako je navedeno, Bemer je pohvalila uspešnu rekonstrukciju Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i napore Vlade Srbije da kulturu postavi kao jedan od svojih prioriteta.

Na sastanku je bilo razgovora i o potpisivanju sporazuma u oblasti kulture izmedju Srbije i Nemačke kao i o zaštiti vojnih memorijala, dodaje se u saopštenju.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije