Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Osnovana Narodna stranka: Predsednik Vuk Jeremić, cilj rušenje "nenarodnog režima"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

22. 10. 2017. Beograd

Osnovana Narodna stranka: Predsednik Vuk Jeremić, cilj rušenje "nenarodnog režima"

Narodna stranka će se boriti protiv nenarodnog režima, a prva prilika za pobedu su izbori u Beogradu, izjavio je kandidat za predsednika Narodne stranke Vuk Jeremić, na osnivačkoj skupštini te političke partije.

"Ako bude pameti to će biti prva velika pobeda opozicije od 2012. godine", rekao je Jeremić.

Prema njegovoj oceni do pobede će doći "ako razumni ljudi budu jedinstveni".

"Ti izbori mogu da znače pobedu nad režimom, ali i veliki prvi test za nas. Naš je cilj da pošaljemo na smetlište istorije ovaj nenarodni režim", rekao je on.

Na osnivačkoj skupstini, u prisustvu 352 delegata, Jeremić je jednoglasno izabran za predsednika te političke partije.

Jednoglasno su izabrani prvi potpredsednik Miroslav Aleksić kao i potpredsednici Sinisa Kovačević, Sanda Rasković Ivić, Svetozar Čiplić, Zdravko Ponoš i Nikola Jovanović.

Delegati su na osnivačkoj skupštini usvojili i program i statut Narodne stranke, saopšteno je iz te poilitičke partije.

Medju usvojenim programskim načelima su moderna i razvojna ekonomska politika, pravna država i nezavisne institucije, pomirenje nacionalnog i gradjanskog u Srbiji kao i vojna neutralnost zemlje.

Tu je i zahtev za depolitizaciju aparata službi bezbednosti u Srbiji, kao i potreba usvajanja zakona o lustraciji.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su predsednik PSG Saša Janković, Nove Srbije Velimir Ilić, iz DS Goran Ćirić, Pokreta za preokret Janko Veselinović, Levice Srbije Borko Stefanović, Zdrave Srbije Milan Stamatović, poslanici Sanda Rašković Ivić i Đorđe Vukadinović.

Takođe su prisutni i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, a iz Crne Gore Nebojša Medojević iz Demokratskog Fronta.

Šutanovac: Vlast u Beogradu nije nepobediva

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je da su penzioneri, mladi i žene u najgorem položaju u Srbiji i dodao da DS ima plan kojim će njihov položaj biti popravljen već nakon predstojećih beogradskih izbora.

Na izbornoj konferenciji Demokratske omladine, Foruma penzionera i Foruma žena DS, Šutanovac je rekao da oni koji imaju vlast u Beogradu "nisu nepobedivi i da nisu veliki".

On je, takođe, naveo i da nijedan demokrata nema prava da kaže da je umoran i da su "oni nepobedivi".

"Ako dozvolimo da oni nastave da 'brže, jače i bolje' ruše našu državu i društvo, onda smo sami krivi", rekao je lider DS.

Šutanovac je rekao i da je Beograd "okupiran i pod konstantnim napadima" aktuelne vlasti.

"Beograđani su žrtve hira beskrupulozne bande koja ruši kvartove, maltretira građane, troši novac na besmislene projekte, fontane, jarbole....Da bi njihov jarbol bio najveći, plate i penzije su najmanje", rekao je on.

Šutanovac je rekao i da su penzioneri danas poniženi jer moraju da čekaju u redovima u domovima zdravlja ili kada kupuju "pecivo na akcijama" kao i kada na pijaci odlučuju da li će da "kupe hranu ili lekove".

"Ono što možemo da obećemo je da ćemo penzionerima vratiti penzije", rekao je lider DS, dodajući da je vlast od penzionera kroz smanjivanje penzija i izostankom drugih usklađivanja ukupno otela više od 600 miliona evra.

DS će danas formirati novi stranački organ, Forum penzionera, a izabraće i rukovodstva Demokratske omladine i Foruma žena.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije