Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Šarčević: Direktori da učeštvuju u neophodnim promenama u obrazovnom sistemu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

17. 10. 2017.

Izvor: Beta

Šarčević: Direktori da učeštvuju u neophodnim promenama u obrazovnom sistemu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević poručio je danas da je vreme da direktori škola uzmu učešće u promenama koje su neophodne u obrazovnom sistemu.

Postavili smo zakonodavni okvir i sada nas čeka još mnogo posla, rekao je Šarčević u Vrnjačkoj Banji na konferenciji "Odgovornost direktora u obrazovnom sistemu Republike Srbije", a prenosi služba za informisanje Vlade Srbije.


On je naglasio da je novi Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja školama dao široku autonomiju i slobodu da kreiraju u cilju da se učenicima pruži što kvalitetnije znanje.

Ministar je u banji obišao Fakultet za hotelijerstvo i turizam i istakao da je Srbiji zbog razvoja turizma, pre svega zdravstvenog, potrebno više kadrova upravo te struke.

Dekan Drago Cvijanović rekao je da taj fakultet u Vrnjačkoj Banji radi na principima dualnog obrazovanja i saradjuje sa 100 kompanija.

"Da bi upisali narednu godinu studija praksa je obavezna, a većina naših studenata po završetku fakulteta se zaposli upravo u kompanijama u kojima su pohadjali praksu", rekao je Cvijanović.

Tokom posete Vrnjačkoj Banji ministar je obišao i školski restoran Ugostiteljsko turističke škole, u čiju nadogradnju  je Ministarstvo uložilo 26 miliona dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije