Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Jasna Janković: Očekujemo sastanak s premijerkom iduće sedmice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

12. 10. 2017. Beograd

Izvor: Beta

Jasna Janković: Očekujemo sastanak s premijerkom iduće sedmice

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković večeras je izrazila očekivanje da će taj sindikat, koji se protivi Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama, tokom sledeće sedmice razgovarati s premijerkom Anom Brnabić.

"U tom Nacrtu zakona nema 10, 15, ili 90 odsto nečeg što bi mogli da prihvatimo jer je apsolutno pogrešno postavljen", rekla je agenciji Beta Janković.


Ona je rekla da je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u obrazovanju učestvovala na sastanku o Nacrtu tog zakona sa ministrima prosvete i državne uprave i lokalne samouprave, Mladenom Šarčevićem i Brankom Ružićem.

"Preneto nam je da će premijerka u subotu u Kruševcu, povodom sto dana rada vlade, saopštiti koliko će plate biti povećane i da će potom razgovati sa sindikatima u obrazovanju", rekla je ona.

Janković je navela i da su predstavnici sindikata krajem avgusta razgovarali s premijerkom Anom Brnabić i da je tada rečeno da će sledeći sastanak biti organizovan kada bude poznat procent povećenja plata u prosveti.

"Još nismo dobili zvaničan poziv za sastanak ali očekujem da bi mogao biti održan sledeće sedmice", rekla je Janković.

Prema njenim rečima, očigledno je da vlast ima većinu da u partlamentu da usvoji taj zakon ali ga Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije neće prihvatiti.

Mistarstvo prosvete saopštilo je ranije da su Šarčević i Ružić razgovarali danas sa predstavnicima pet reprezentativnih sindikata zaposlenih u obrazovanju o Nacrtu zakona o zaposlenima u javnimslužbama

U saopštenju je navedeno da je na sastanku konstatovano da je 70 odsto primedbi i sugestija koje su uputili sindikati zaposlenih u prosveti usvojeno i istaknuto da će šifre delatnosti biti usaglašene sa katalogom zanimanja.

Ministarstvo je dodalo i da je sastanak bio deo redovnih aktivnosti tokom rada na zakonu i da predstavlja pripremu za sastanak sa Anom Brnabić, koji bi trebalo da bude održan naredne sedmice.

Predstavnici nekoliko sindikata su sa protesta organizovanog 28. septembra ispred zgrade Vlade Srbije zatražili povlačenje Nacrta zakona o zaposlenima u javnim službama jer smatraju da bi njime bila ugrožena njihova radna prava.

Nema komentara.

Ostavi komentar