Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Mekalister: Članice EU da otvore nova poglavlja Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

11. 10. 2017. Brisel

Izvor: N1

Mekalister: Članice EU da otvore nova poglavlja Srbiji

Pozivamo države članice EU da otvore nova poglavlja u pregovorima sa Srbijom do kraja godine, rekao je izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister u Briselu, nakon sastanka premijerke Srbije sa evroparlamentarcima, članovima Odbora za spoljnu politiku EP.

Srbija je to i zaslužila, dodao je Mekalister u kratkom obraćanju. On je naveo da je na današnjem sastanku bilo dobre razmene stavova, a da su evroparlamentarci postavili dosta pitanja premijerki Srbije.

U zajedničkom obraćanju posle sastanka, premijerka je rekla da je imala danas priliku da predstavi viziju Srbije i prioritete: "I drago mi je da sam imala priliku da odgovorim na brojna pitanja poslanika". 

Od tri stuba razvoja Srbije najviše je urađeno na fiskalnoj stabilizaciji, rekla je Brnabić.

Srbija je uradila mnogo u poslednje tri godine u smislu ekonomskih mera i razvoja, i danas možemo svoj razvoj da zasnivamo na zdravim osnovama, poručila je. Drugi stub je reforma javne uprave i tu imamo još puno toga da uradimo, a Vlada Srbije će insistirati da ove reforme implementiramo brže nego prethodnih godina, istakla je.

Treći stub je vladavina prava, i to je ono što mi radimo u okviru integracija, i poglavlja 23 i 24, i to je ono gde ćemo se fokusirati, jer smo u prethodnim godinama više pažnje posvećivali makroekonomskoj stabilnosti i reformi javne uprave, navela je predsednica Vlade Srbije.

Govoreći o postavljenim pitanjima koje se tiču regiona i susedskih odnosa, rekla je da je važno da, kao region, budemo stabilni i da kao region šaljemo poruku da smo dobri za investiranje i da imamo predvidljivu regulativu. "I da možemo da ponudimo jedno tržište koje nema barijera među sobom, ili ima što manje barijera", dodala je.

Zahvalila se izvestiocu Dejvidu Mekalisteru na fer i objektivnom stavu prema Srbiji i dodala da se nada da će Srbija do kraja godine otvoriti još bar tri poglavlja, što bi, kako je navela, bila nagrada za sve ono što je urađeno prethodnih godina.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije