Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

19. 04. 2011. Izvor:Blic

Autor: 2

Za Srbiju ova i naredna godina mogu biti izgubljene

Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Albert Jeger upozorio je da za Srbiju ova i naredna godina mogu biti izgubljene s obzirom na predstojeće parlamentarne izbore.

"U novom kreditnom aranžmanu sa Srbijom MMF će daleko više insistirati na strukturnim refomama, ali postoji velika opasnost da ova i naredna godina budu izgubljene, s obzirom na predstojeće izbore u 2012, naročito ako se sudi po istoriji izbora u Srbiji", rekao je Jeger u intervjuu za današnji broj "Danasa".

Vladi Srbije će, kako je upozorio, biti naročito teško da se u predizbornoj godini pridržava pravila fiskalne odgovornosti, što će za nju biti "stres test".

Jeger je rekao da su na upravo završenom prolećnom zasedanju MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem počeli razgovori o novom aranžmanu Srbije sa MMF-om, ali da će dogovor biti postignut kad delegacija MMF-a dođe u Beograd.

On je objasnio da će to, najverovatnije, biti aranžman iz predostrožnosti koji će podrazumevati da Srbije može u slučaju nepredviđenih okolnosti da povuče raspoloživi novac za potrebe budžeta.

Novi aranažmna Srbije i MMF-a, prema oceni Jegera, mogao bi da bude sklopljen na leto ili u septembru.

Nema komentara.

Ostavi komentar