Naslovna  |  Info  |  Srbija  |  Sporazum Ražnatovićeve i tužilaštva pred sudom 9. maja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 04. 2011. Izvor:Tanjug

Autor: 2

Sporazum Ražnatovićeve i tužilaštva pred sudom 9. maja

Viši sud u Beogradu zakazao je za 9. maj ročište na kom će razmatrati sporazum o priznanju krivice između folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, njene sestre Lidije Veličković Ocokoljić i Višeg tužilaštva u Beogradu, saopštio je danas taj sud.

Ražnatovićeva se početkom sedmice nagodila s tužilaštvom da prizna da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera "Obilića" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i mlilion i po evra novčane kazne.

Njena sestra Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se s tužilaštvom da prizna da je pomagla sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Viši sud će tu nagodbu ramotriti na ročištu i ukoliko je usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno, već će im biti izrečene kazne koje su dogovorene s Tužilaštvom.

Ukoliko Ražnatovićeva i njena sestra budu osuđene na kućni zatvor, one će morati u toku izdržavanja kazne da nose elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje.

Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta je podiglo optužnicu protiv Ražnatovićeve, zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove, kao i držanja 11 pištolaj bez dozvole.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Sporazumom o priznanju krivice nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević.

Posle podizanja optužnice, Više tužilastvo je naložilo sporovođenje finansijske istrage protiv Ražnjatovićeve i njenih sarodnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda, ali je posle zaključenja sporazuma i ta istraga obustavljena.

pet

15.04.

2011.

Roy Bean [neregistrovani] u 23:21

Ironija

Jos jedna velika ironija je to da je Viši sud u Beogradu zakazao za "Dan Evrope" tj. 9. maj ročište na kom će razmatrati sporazum o priznanju krivice između folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović i Višeg tužilaštva.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije