Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 04. 2011. Izvor:B92

Autor: 2

Počinje treća runda dijaloga

U Briselu se nastavlja dijalog Beograda i Prištine. Najavljene teme: katastri, matične knjige, telekomunikacije, električna energija i sloboda kretanja.

Dijalog koji dve strane vode u Briselu odvija se pod pokroviteljstvom Evropske komisije.

Razgovori će biti vođeni na ekspertskom nivou, a stručnjacima iz delegacija će se popodne pridružiti i šefovi delegacija Borislav Stefanović i Edita Tahiri.

Šef srpskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović kaže da će tokom današnjeg susreta pokušati da otvori i novu temu koja se odnosi na slobodu kretanja.

"Ostvarili smo već nekoliko ekspertskih sastanaka o telekomunikacijama, matičnim knjigama i katastrima, kao i o električnoj energiji. Sa druge strane, pokušaćemo da neke od tema koje smo već otvorili rešimo danas, i da eventualno počnemo diskusiju o temi slobode kretanja što uključuje upotrebu registarskih tablica, ličnih dokumenata. To će biti prilika da se iznesu inicijalne pozicije obe strane. Mi smo spremili adekvatne predloge koji su u skladu sa evrpskom praksom i koji čuvaju naš suverenitet", kaže Stefanović.

Do sada su se delegacije Prištine i Beograda srele dva puta, ali još uvek nema konkretnog dogovora. Stefanović veruje da su neka od otvorenih pitanja ipak privedena kraju.

"Mislim da smo napravili značajan pomak, samoim tim štp je i prištinska delegacija shvatila da imamo zadatak rešavanja konkretnih stvari, a da stvari koje nas razdvajaju ne stavljamo u prvi plan sa obzirom da jedni drugima ne možemo to viđenje da promenimo", kaže on.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije