Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

31. 03. 2011. Izvor:Blic

Autor: 2

Turci uz JAT žele i aerodrom

Kompanija „Turkiš erlajnz” zainteresovana je da, uz kupovonu dela nacionalne avio-kompanije „Jat ervejz”, kupi i domaći aerodrom „Nikola Tesla”. Ovakav predlog ponuđen je premijeru Mirku Cvetkoviću tokom njegove poslednje posete Turskoj, ali Vlada Srbije tu ponudu, kako „Blic” saznaje, i ne razmatra jer ne želi da proda jedno od retkih profitabilnih javnih preduzeća.

Turke, kako tvrde poznavaoci, mnogo više zanima aerodrom od JAT-a pa bi ovakav stav Vlade mogao da znači i njihovo odustajanje od pregovora o kupovini nacionalnog avioprevoznika.

Oni su zainteresovani za srpski glavni aerodrom kako bi učvrstili svoju poziciju u regionu. Ponuda je stigla nakon što se srpski premijer sreo sa svojim turskim kolegom, pre dve nedelje.

U kompaniji „Turkiš erlajnz" ne poriču da su otvoreni za različite vidove saradnje. Kako su za „Blic" rekli, u ovom trenutku nije doneta odluka direktora i Upravnog odbora u vezi sa strateškim partnerstvom s kompanijom „Jat ervejz".

"Naša korporacija je, međutim, otvorena za razmatranje svih raspoloživih mogućnosti kao dela naše vlastite strategije rasta" kaže za „Blic" Ali Genc iz sektora za odnose s javnošću ove kompanije.

Nema komentara.

Ostavi komentar