Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 10. 2010. Izvor:Beta

Pritužba protiv mitropolita Amfilohija

Grupa za lezbijska prava Labris podnela je poverenici za zaštitu ravnopravnosti pritužbu protiv mitropolita Amfilohija...

Grupa za lezbijska prava Labris podnela je poverenici za zaštitu ravnopravnosti pritužbu protiv mitropolita Amfilohija i pozvala Sinod Srpske pravoslavne crkve da se ogradi od njegovih izjava o LBGT osobama i poziva na nasilje, saopštila je u petak Koalicija protiv diskriminacije.

Koalicija je mitropolita Amfilohija optužila za "najgrublji govor mržnje uperen prema pripadnicima LGBT populacije", uz istovremeno pravdanje huligana i nasilnika.

U saopstenju Koalicije navedeno je da je mitropolit u selu Klinci kod Luštice 11. oktobra LGBT osobe nazvao "smradom sodomskim", okarakterisao ih kao "obezbožene i nastrane" i izjavio da su "kuga i pošast sodomska".

Osim toga, navela je Koalicija, otvoreno je pokušao da opravda nasilje koje su počinili pripadnici desničarskih udruženja na dan održavanja Parade ponosa i indirektno podržao i najavio buduće slične akcije nasilja. "Bog će znati kad će udariti svojim bičem i opomenom, ali se to već polako priprema", kazao je mitropolit.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije