Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

17. 03. 2011. Izvor:Beta

Autor: 2

Privredna saradnja glavna tema tokom posete Putina

Premijer Rusije Vladimir Putin predstaviće srpskim vlastima tokom predstojeće posete Beogradu konkretne planove za realizaciju projekta Južni tok, rekao je u četvrtak ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin.

U izjavi agenciji Beta, Konuzin je naveo da će privredna saradnja, pre svega u oblasti energetike, biti glavna tema Putinovih razgovora sa srpskim zvaničnicima.

"Znamo da je srpska strana veoma zainteresovana da čuje pojedinosti o tome kako će biti realizovan projekat Južni tok. Premijer Putin će srpskim vlastima predstaviti konkretne planove na tom polju", rekao je Konuzin.

Ambasador Konuzin je dodao da je saradnja u energetici veoma važna za obe države i dodao da postoje "originalne ideje o tome kako da unapredimo tu saradnju". "Veoma želimo da Srbija postane lider u oblasti energetike na Balkanu. To je nešto što je u interesu kako vaše zemlje, tako i nas. Mislim da će ta tema biti centralana u razgovorima premijera Putina sa predsednikom (Borisom) Tadićem i premijerom (Mirkom) Cvetkovićem)", naglasio je Konuzin.

Ruski ambasador je rekao da je poseta ruskog premijera Putina Srbiji još jedan potvrda intezivnih i dobrih odnosa koje imaju dve države.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije