Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

16. 03. 2011. Izvor:B92, Blic

Autor: 2

Svedoci saradnici danas o JSO

Saslušanjem nekadašnjih svedoka saradnika u policiji počinje sprovođenje istražnih radnji o pobuni JSO i političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića, piše Blic.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u ovom pretkrivičnom postupku planira da sasluša 30 osoba, od kojih 20 u policiji.

"Sa starim svedocima saradnicima biće proveravane nove informacije o pobuni i političkoj pozadini ubistva premijera koje su dobijene od osoba koje imaju neposredna saznanja o ovim događajima", kaže za Blic izvor blizak istrazi.

"Tek nakon ovog ukrštanja informacija i ispitivanja još nekih svedoka, biće saslušane osobe protiv kojih će biti pokrenut krivični postupak", dodaje taj izvor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u ovom pretkrivičnom postupku planira da sasluša 30 osoba, od kojih 20 u policiji, i taj spisak je predat MUP, dok će 10 biti pozvano preko suda.

Osim svedoka saradnika, među onima koji će biti saslušani jesu i oni protiv kojih će tužilaštvo pokrenuti krivični postupak.

Svedoci saradnici na suđenjima za ubistvo premijera Đinđića i druge zločine zemunskog klana, 17 ubistava, tri otmice i terorističke napade na sedište DSS i preduzeće "Difens road" jesu Ljubiša Buha Čume, Miladin Suvajdžić - Đura Mutavi i Dejan Milenković Bagzi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije