Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

13. 03. 2011. Izvor:B92, Tanjug

Autor: 2

Završni čin rekonstrukcije Vlade

Skupština Srbije trebalo bi u ponedeljak, 14. marta da izabere članove Vlade Srbije čime će biti završena njena rekonstrukcija.

Republički parlament prethodno će na sednici, koja počinje u 10 sati, konstatovati ostavke ministara, koji su ostali bez resora u rekonstruisanoj vladi i onih kojima je dodeljen novi resor.

Nakon toga će početi nova sednica, na kojoj će poslanici raspravljati o izboru ministara.

U rekonsruisanoj vladi pojedini ministri drugi put polažu zakletvu: Milutin Mrkonjić, Milan Marković, Božidar Đelić, Žarko Obradović, Oliver Dulić, Srđan Srećković, dok će prvi put to učiniti Zoran Stanković, Dušan Petrović, Nebojša Ćirić, Predrag Marković i, u svojstvu potpredsednice vlade, Verica Kalanović.

U skupštinu su u petak posle podne stigle i ostavke 14 ministara - Diane Dragutinović, Saše Dragina, Petra Škundrića, Milutina Mrkonjića, Milana Markovića, Slobodana Milosavljevića, Božidara Đelića, Žarka Obradovića, Jasne Matić, Olivera Dulića, Nebojše Bradića, Bogoljuba Šijakovića, Srđana Srećkovića i Svetozara Čiplića.

Premijer Cvetković započeo je rekonstukciju zahtevom za razrešenje Mlađana Dinkića, 14. februara, koji je dan kasnije podneo ostavku, kao i Verica Kalanović.

Nekoliko dana kasnije skupština je konstatovala njihove ostavke, kao i ostavku ministra Tomice Milosavljevića.

Kabinet premijera Cvetkovića ubuduće će imati 17 ministarstava i 21 člana.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije