Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

12. 03. 2011. Izvor:B92, Beta

Autor: 2

Nova Vlada u ponedeljak u Skupštini

Skupština Srbije izabraće u ponedeljak nove ministre u okviru rekonstrukcije Vlade Srbije.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović je rekla da će na sednici Skupštine u ponedeljak prvo biti konstatovane ostavke ministara, a potom će biti izabrani novi članovi Vlade Srbije.

Đukić Dejanovićeva je rekla da su oko 16 sati u Skupštinu stigle ostavke 14 ministara i da će se te ostavke konstatovati na sednici u ponedeljak koja će početi u 10 sati.

"Kako su mi najpre stigle ostavke ministara negde oko 16 sati, planirala sam da u sklopu tekuće sednice koju sam zakazala za 10 sati, obavestim poslanike o ostavkama ministara koje su stigle i da konstatujemo te ostavke", rekla je predsednica.

Đukić Dejanovićeva je rekla da je u Skupštinu oko 17 sati stigao i dopis premijera Mirka Cvetkovića sa predlozima novih ministara.

"Za (ponedeljak u) 11 sati sam zakazala sednicu sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda, a to je izbor članova Vlade i polaganje zakletve. Tu sednicu ćemo početi od 11, pa dok je ne završimo", rekla je Đukić Dejanovićeva agenciji Beta.

Skupština Srbije usvojila je ranije danas izmene Zakona o Vladi i Zakon o ministarstvima koji će omogućiti rekonstrukciju Vlade. Nova Vlada Srbije imaće 17 ministara i 21 člana.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije