Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

04. 03. 2011. Izvor:B92

Autor: 2

Vlada 17 ministara

Premijer Mirko Cvetković izjavio je danas da će vlada posle rekonstrukcije imati 17 resora i da će do ponedeljka saopštiti imena ministara.

Cvetković je na uručenju priznanja najbolji preduzetnik rekao da će predlog izmene Zakona o ministarstvima biti u skupštini u ponedeljeka.

Cvetković je novinarima u Banci Inteza, gde je uručio nagrade najboljim preduzetnicima, rekao da će u ponedeljak, 7. marta, Skupštini proslediti izmene Zakona o ministarstvima i manje izmene Zakona o vladi.

"Poslovi na rekonstrukciji Vlade idu u odličnom pravcu, trenutno se radi na kadrovskim rešenjima, tačnije, još se traže adekvatna kadrovska rešenja za pojedine resore", rekao je Cvetković.

Premijer je kazao i da je, prema zakonu, dužan da do utorka 8. marta predloži nove ministre koji bi zamenili tri ministra koja su dala ostavke.

Jedno od tih ministarstava, međutim, biće ukinuto, što znači da se daje predlog za resor koji neće postojati, rekao je premijer ističući da se mora poštovati zakonska forma, stoga će to biti samo formalni predlozi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije