Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

04. 03. 2011. Izvor:Blic

Autor: 2

Štrajkačima plata prema učinku

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je danas da će prosvetni radnici sledeću platu primiti po učinku, odnosno biće im umanjene zbog štrajka i obustave i skraćenja nastave.

Obradović je za Radio-televiziju Srbije rekao da su tri resorna ministarstva, prosvete, finansija i rada i socijalne politike, već razmotrili sve elemente i načine da se umanjenje zarada obračuna u skladu sa zakonom.

"Svako će dobiti od sledeće plate onoliko koliko je radio, po učinku, uključujući i one koji su imali skraćene časove na 30 minuta", rekao je Obradović.

On je dodao da je od početka upozoravao sindikate da zaposlenima u prosveti koji zbog štrajka potpuno obustave rad ili skrate časove na 30 minuta, neće moći da dobiju pun iznos zarade.

Obradović je podsetio da će škole koje su bile u štrajku morati da nadoknade izgubljene časove radnim subotama i produžetkom školske godine, a dodao je i da roditelji nemaju razloga za zabrinutost, jer će učenici osmih razreda osnovne škole imati dovoljno vremena za pripremu male mature.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije