Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

04. 03. 2011. Izvor:B92

Autor: 2

Purda sinoć stigao u Vukovar

Hrvatski veteran Tihomir Purda stigao u rodni Vukovar, nekoliko sati pošto je Srbija saopštila da odustaje od njegovog krivičnog gonjenja za ratne zločine.

U pritvoru u Zenici proveo je gotovo dva meseca, a po izlasku je bio vidno uzbuđen.

Tihomir Purda je iz Zenice u Hrvatsku prebačen avionom hrvatske vlade. U Vukovar je stigao u četvrtak oko 20 časova, a tamo su ga dočekali članovi porodice, prijatelji i nekadašnji saborci.

"Ne mogu vam sada ništa pričati. Kada se odmorim, kada prenoći. Za sada ništa, imate mog advokata pa se njemu obratite. Stvarno sam uzbuđen. Ne mogu da pričam, Sretan sam i jedva čekam da vidim svoju decu", rekao je Purda nakon puštanja iz pritvora.

Iako je bio suočen sa ozbiljnom optužbama, Purda je rekao da ni u jednom truntku nije strahovao da će biti izručen Srbiji, jer je znao da je nevin i da ne postoje nikakvi dokazi niti razlozi za to.

Na pitanje novinara hoće li tužiti državu zbog hapšenja i boravka u zatvoru, Purda je rekao da ne zna i da ne veruje, jer mu je sada najvažnije što se vratio u Vukovar i da je sa svojom porodicom.

On je u Vukovaru rekao i da nikoga ne smatra odgovornim za svoje hapšenje i boravak u pritvoru jer, kako je objasnio, to je tako moralo biti. "Oni su poternicu izdali i ja bih kad tad morao naleteti", kazao je Purda.

On se takođe zahvalio na pomoći koju mu je pružila hrvatska vlada, njeno veleposlanstvo u BiH i svom advokatu Josipu Muselinoviću.

pet

04.03.

2011.

ivo jima [neregistrovani] u 11:36

auto golovi Srpskog pravosudja

Ja stvarno neznam dokle ova sramota naseg tuz. za ratne zlocine moze da ide cela Hrvatska opustosena od Srba a niko od njihvoih nije odgovarao, strasno.
Evo ovim putem dajem predlog da se Srpsko tuzilastvo za ratne zlocine zove Srpsko odbranilistvo za ratne zlocine.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije